Help kinderen in Gaza. Doneer nu →

Stilstaan en in actie komen

Vanaf vrijdag 18 september 2020 stoppen kinderen in Nederland heel even met spelen. Dat duurt tien tellen. Daarna spelen ze weer lekker verder. Dit doen ze om stil te staan bij kinderen in de wereld voor wie het niet vanzelfsprekend is om te spelen. Omdat ze in armoede leven. Omdat ze gevlucht zijn voor geweld. Of omdat ze moeten werken. Beste zanger Diggy Dex roept alle scholen, verenigingen en sportclubs op om mee te doen met Tien Tellen Speelstilte en daarna in actie te komen voor Right To Play. Iedereen die zich aanmeldt en meedoet, maakt kans op een online speelmoment met Diggy Dex.

Ja wij staan Tien Tellen Stil en komen daarna in actie

Tien Tellen Speelstilte

Jaarlijkse actie Tien Tellen Speelstilte

Afgelopen jaar hebben we de actie Tien Tellen Speelstilte in het leven geroepen. Op maar liefst 55 speelplekken in Nederland stonden toen kinderen even stil. Samen met Diggy Dex gingen we langs op drie plekken in Nederland. Zo zag dat er uit:

Stil staan en in actie komen

Omdat de actie zo’n succes was, roepen we ook dit jaar alle kinderen in Nederland op om opnieuw met elkaar 10 tellen stil staan. En hierna juist ook in actie te komen. Bijvoorbeeld door met elkaar lege flessen te verzamelen of een sponsorloop te organiseren op het schoolplein of oud speelgoed te verkopen. En daarmee geld op te halen voor kinderen in onze programma’s. Zij kunnen op dit moment heel goed extra hulp gebruiken. Zo zijn in veel landen waar we werken de scholen nog dicht en is de economie verslechtert als gevolg van de Corona maatregelen. Kinderen lopen hierdoor nog meer risico om uitgehuwelijkt te worden of te moeten werken om bij te dragen aan het gezinsinkomen. Spelenderwijs leren we kinderen om mentaal en fysiek gezond te blijven. Daarom willen we je vragen om dit jaar opnieuw stil te staan bij deze kinderen om vervolgens letterlijk voor ze in actie komen. Meer over ons werk gedurende de Corona-crisis

Zo werkt het

Scholen, sportclubs en (speel)verenigingen kunnen zich nu inschrijven via bovenstaand formulier. Zodra wij jouw aanmelding binnen hebben, ontvang je van ons alle details via de mail over hoe Tien Tellen Speelstilte, inclusief een lesbrief, spelinstructies en hoe je na het stilstaan in actie kunt komen. Stilstaan doen we vanaf 18 september, in actie komen tot en met 31 december 2020.

diggy
Maak kans op een speelmoment met Diggy Dex

Helaas kunnen we vanwege het Corona-virus niet met Diggy Dex langs deelnemende scholen en clubs gaan. Maar tegenwoordig weten we dat samen zingen via het scherm bijna net zo leuk is. Daarom maak je als je dit jaar stil staat en daarna in actie komt kans op een online speelmoment met Diggy Dex. In de eerste week van januari 2021 kiezen we de winnaar op basis van de originaliteit van de actie en het opgehaalde bedrag. In overleg met de winnaar prikken we een datum voor het online speelmoment met Diggy Dex. En geloof ons, dat wordt heel leuk!!!

Nu alvast genieten van Diggy Dex? Luister dan naar het prachtige nummer 10 seconden geïnspireerd op het werk van Right To Play via Spotify of bekijk de videoclip met beelden van onze programma’s (pre-Coronatijd) in Rwanda: