Help kinderen in Gaza. Doneer nu →

Onze missie

Right To Play zet de kracht van spelen in om wereldwijd het leven van kinderen te verbeteren die opgroeien in de meest uitdagende omstandigheden. Met onze aanpak zorgen we ervoor dat kinderen weerbaar worden, fysiek en mentaal gezond zijn en goed presteren op school: Protect. Educate. Empower

DIT ZIJN WIJ

Al meer dan twintig jaar is Right To Play wereldwijd de expert op het gebied van spelend-leren. Met onze methode zetten we kinderen in hun kracht. Zodat ze uitbuiting leren te weerstaan en traumatische ervaringen kunnen verwerken. We motiveren kinderen om zich verder te ontplooien. Zowel op school als daarbuiten.

Bekijk de video en ontdek ons werk:

Er was eens een jongetje met een longsleeve shirt…

Het is 1993. In het door burgeroorlogen en hongersnood geteisterde Eritrea ontmoet viervoudig Olympisch schaatskampioen Johann Olav Koss een jongetje. Een jongetje dat populair was, omdat hij een longsleeve shirt had.

Hij rolde dit shirt met lange mouwen op tot een voetbal waarmee hij en z’n vriendjes konden spelen. Johann zag met eigen ogen hoe de kinderen opgingen in het spel. Vrij van zorgen. Dit raakte hem zo, dat hij iets wilde doen. Hij mobiliseerde het Noorse publiek om geld in te zamelen. De opbrengst was ruim 18 miljoen euro. Johann keerde terug met een vliegtuig vol sport- en speelmaterialen. Waaronder een bal, voor het jongetje en zijn vriendjes. In 2000 richtte Johann Olav Koss Right To Play op.

Inmiddels werkt Right To Play in 15 landen en bereiken we jaarlijks 1,52 miljoen kinderen via onze unieke programma's. Uit alle jaren die we nu aan het werk zijn is gebleken dat spelen goud waard is! Door te spelen leren kinderen belangrijke vaardigheden die een positief effect hebben op hun ontwikkeling. Het geeft kinderen mogelijkheden om houvast te vinden op plekken met weinig toekomstperspectief.

2001 - 2004

Onze beginjaren zijn gericht op hulp in Afrika, Azië en het Midden-Oosten. We zetten programma’s op in Oeganda, Tanzania, Mozambique, Mali, Thailand, Rwanda en Palestijnse gebieden. We bereiken 500.000 kinderen per week.

Belangrijke spelers

Spelen is van levensbelang

Voor alle kinderen. Verbeter het leven van een kind dat opgroeit in uitdagende omstandigheden.

Doneer nu