Tien Tellen Speelstilte met Beste Zanger Diggy Dex

diggy dex

Beste zanger Diggy Dex roept alle scholen, verenigingen en sportclubs in Nederland op om vrijdag 18 september mee te doen met Tien Tellen Speelstilte. Dan stoppen kinderen in Nederland tien tellen met spelen. Om vervolgens weer verder te spelen en in actie te komen voor kinderen in de wereld voor wie spelen niet vanzelfsprekend is. Omdat ze opgroeien in armoede. Omdat ze gevlucht zijn voor oorlog, of omdat ze moeten werken. Daarmee maken we kinderen in Nederland bewust van de situatie van kinderen in andere delen van de wereld. Iedereen die zich aanmeldt en meedoet, maakt kans op een online speelmoment met Diggy Dex.

Jaarlijkse actie Tien Tellen Speelstilte

Afgelopen jaar was de eerste editie van Tien Tellen Speelstilte. Op maar liefst 55 speelplekken in Nederland stonden toen kinderen even stil. Samen met Diggy Dex gingen we langs op drie plekken in Nederland. Zo zag dat er uit:

Stil staan en in actie komen

Omdat de actie zo’n succes was, roepen we ook dit jaar alle kinderen in Nederland op om opnieuw met elkaar 10 tellen stil staan. En hierna juist ook in actie te komen.

Marije Dippel, directeur Right To Play: "Met Tien Tellen Speelstilte maken we kinderen bewust van het belang van spelen voor alle kinderen wereldwijd. Via een speciale lesbrief leren we kinderen dat spelen niet alleen leuk is maar ook heel belangrijk. Vooral als je opgroeit in moeilijke omstandigheden. Afgelopen jaar hebben we dit ook in Nederland ondervonden toen tijdens de Corona “lock-down” heel Nederland thuis ging spelen om deze uitdagende tijd een beetje vol te kunnen houden. Spelen bleek van levensbelang en dat is het ook voor kinderen die meedoen aan onze programma’s. In veel landen waar we werken zijn de scholen nog dicht en gaat het economisch slecht als gevolg van de Corona-maatregelen. Kinderen lopen hierdoor nog meer risico om uitgehuwelijkt te worden of te moeten werken om bij te dragen aan het gezinsinkomen. Spelenderwijs leren we kinderen om zichzelf te beschermen en mentaal en fysiek gezond te blijven. Daarom willen we alle kinderen in Nederland vragen om dit jaar opnieuw stil te staan en vervolgens in actie te komen voor deze kinderen zodat we ze kunnen blijven helpen."

Kans op een online speelmoment met Diggy Dex

Helaas kunnen we vanwege het Corona-virus dit jaar niet langs scholen en clubs gaan. Maar tegenwoordig weten we dat samen zingen via het scherm bijna net zo leuk is. Daarom maakt iedereen die stil staat en vervolgens in actie komt dit jaar kans op een online speelmoment met Diggy Dex.

Zo werkt het

Scholen, sportclubs en (speel)verenigingen kunnen zich nu inschrijven. Zodra wij de inschrijving binnen hebben, mailen we alle details over hoe op 18 september stil te staan. Daarnaast vragen we iedereen om hierna in actie te komen. Bijvoorbeeld door met elkaar lege flessen te verzamelen, een sponsorloop te organiseren op het schoolplein of je oude speelgoed te verkopen. En daarmee geld op te halen voor Right To Play, zodat we zoveel mogelijk kinderen kunnen helpen die opgroeien in armoede, op de vlucht zijn, of die te maken hebben met uitbuiting en geweld. Stilstaan doen we op 18 september, in actie komen kan tot en met 31 december 2020.