Shirtball: trek je shirt uit voor Right To Play

Sari Shirtball

Topsporters, influencers, bekende en onbekende Nederlanders: in juni trekken zij hun shirt uit voor Right To Play en knopen er in recordtijd een bal van.

Doe mee met #shirtball

Trek voor de camera je shirt met lange mouwen uit, knoop er in recordtijd een bal van én daag je vrienden uit om jouw tijd te verslaan! Je kunt meedoen met je eigen shirt/trui of spelen met het enige echte Right To Play shirt, die je ontvangt bij een donatie vanaf €50. De speelregels vind je op de actiepagina. #shirtball #righttoplay #shirtballeffect

Bekijk hier hoe Olympisch atleet en ambassadeur van Right To Play Akwasi Frimpong het Shirtballen aftrapte met een toptijd van 11.3 seconden:

Een Shirtball?

#Shirtball heeft alles te maken met het ontstaan van Right To Play. In 1993 ontmoette viervoudig Olympisch schaatskampioen en oprichter van RIght To Play Johann Olav Koss een jongetje in het door burgeroorlogen en hongersnood geteisterde Eritrea. Een jongetje dat populair was, omdat hij een longsleeve shirt droeg. Hij trok dit shirt met lange mouwen uit en rolde het op tot een bal waarmee hij en z'n vriendjes konden spelen. Johann zag met eigen ogen hoe de kinderen opgingen in het spel. Vrij van zorgen. Dit raakte hem zo, dat hij besloot zich er wereldwijd voor in te zetten. Zo begint het verhaal van Right To Play.

Marije Dippel, directeur Right To Play Nederland: "Spelen is een groot goed. Dat zag Johann destijds al. Wij willen mensen in Nederland de kracht van spelen zelf laten ervaren met #Shirtball en zo aandacht vragen voor ons werk."

Doe mee met #Shirtball en geef samen met ons de kracht van spelen door!
Doe mee met #Shirtball en geef samen met ons de kracht van spelen door!