In juni trekt Nederland het shirt uit voor Right To Play op social media. Akwasi Frimpong, Sari van Veenendaal, Tessa Veldhuis. Zij maken voor de camera in recordtijd van hun shirt met lange mouwen een bal om mee te spelen. En ze dagen 3 vrienden uit om hun tijd te verbeteren. Doe mee als je bent uitgedaagd of wees de eerste in jouw vriendenkring. Zo geven we samen de kracht van spelen door en zorgen we voor een sneeuwbaleffect. Of beter gezegd: een shirtballeffect!

Jouw shirt knopen tot bal heeft trouwens alles te maken met het ontstaansverhaal van Right To Play. Scroll verder en ontdek waarom.

De top 3 van Nederland
  1. Marcia Martins - 7.73 seconden
  2. Team Coebergh - 7.9 seconden
  3. Ilma Kramer - 9 seconden

Iedere dag passen we hier de top 3 van Nederland aan. Sta je niet genoemd in de top 3? Stuur dan een PM, tag ons of mail dan naar info@righttoplay.nl jouw naam, winnende tijd en link naar je social media bericht.

Iedereen aan het shirtballen. Doe mee!

Meedoen is leuk en eenvoudig. Dat kan alleen, als koppel of als team. Het enige wat jij en je medespelers nodig hebben is een shirt met lange mouwen (hoodie, sweater, longsleeve) en iemand die filmt en de tijd opneemt. Shirtballen doe je immers samen!

1. Zorg voor een leuke setting en zet iedereen in positie.
2. Camera (je mobiel) aan, stopwatch klaar...3..2..1... Start!
3. Iedereen trekt het shirt uit (ander shirt eronder mag :)) en knoopt er in recordtijd een bal van. Is de Shirtball klaar? Doe er dan iets verrassends mee (dunk, kop, gooi, kick). Daarmee stopt de tijd.
4. De persoon die filmt roept de recordtijd.
5. Jullie dagen in de video minimaal 3 vrienden uit om de winnende tijd te verslaan.
6. Deel de video op je Instagram, Twitter en/of Facebook met vermelding van de winnende tijd, met #shirtball #righttoplay #shirtballeffect en tag je vrienden.

Met de Shirtball actie vragen we aandacht voor het werk van Right To Play. Omdat we dromen van een wereld waarin alle kinderen spelen. Want als ze spelen, zijn ze voor even buutvrij. Van angst en ongelijkheid. Ze hebben plezier en krijgen weer toekomstperspectief.

Doneer en krijg het Right To Play shirt!

Geen shirt met lange mouwen in jouw kast om mee te shirtballen? Of wil je Shirtballen in stijl? Doneer dan aan Right To Play. Voor 50 euro laat je een kind in onze programma's spelen. Als je dat bedrag doneert, ontvang je als dank het enige echte Right To Play shirt. Uiteraard met lange mouwen zodat je zo vaak als je wilt kunt shirtballen!

Het fair en organic shirt is geproduceerd in samenwerking met onze vrienden van Loenatix en Yasmin Groot.

Zo maak je een #shirtball
Een #shirtball?

Je shirt met lange mouwen knopen tot bal heeft alles te maken met het ontstaansverhaal van Right To Play. Daarin ontmoet viervoudig Olympisch schaatskampioen Johann Olav Koss in 1993 een jongetje in Eritrea, een land dat op dat moment geteisterd wordt door burgeroorlogen en hongersnood. Een jongetje dat populair is, omdat hij een longsleeve shirt heeft. Waarom? Johann vertelt het zelf in deze video: