Help kinderen in Gaza. Doneer nu →

Allereerste International Day of Play was één groot feest!

NLNO KLABU extra balloons

Een tijdje geleden riep de VN 11 juni uit tot International Day of Play! Dinsdag 11 juni was het dan eindelijk zo ver: de allereerste editie! Right To Play is super trots om een van de oprichters van deze dag te zijn. We hebben enorm genoten van iedereen die met ons meespeelde deze dag.

Speelbeweging door het hele land

Op deze speciale dag waren er speelmomenten over de hele wereld. Right To Play kantoren over de hele wereld kwamen in actie, samen met nog veel meer organisaties. Samen waren we onderdeel van één grote speelbeweging.

In Nederland kwamen onze ambassadeurs, donateurs, vrijwilligers, collega’s en partnerorganisaties allemaal in actie door online hun speelmoment te delen en zo samen het belang van spelen te laten zien. En dankzij onze partner STORMPUNT konden we zelfs een unieke Kennismakingsbingo aan bedrijven aanbieden! Bij B.Amsterdam konden mensen zelfs Twisteren in hun lunchpauze, om zo weer vol energie aan de slag te gaan.

Samen spelen met KLABU & Apenkooi Gym

Als klapper op de vuurpijl sloten we de dag af met een spetterende workout samen met KLABUen Apenkooigym. Speciaal voor deze dag bundelden we onze krachten en organiseerden we een workout voor jong en oud!

Drie organisaties die samen spelen, omdat we allemaal geloven dat de kracht van sporten en spelen zo onwijs belangrijk is. Niet alleen voor ons, maar zeker voor kinderen die opgroeien in armoede, oorlog en uitbuiting, en ook voor vluchtelingen die van huis en haard zijn verdreven.

Spelen en sporten verbindt ons, en deze workout was daar het bewijs van.💛 KLABU& ApenkooiGym dankjewel dat wij met jullie mochten spelen op deze mooie eerste editie. Op naar de volgende! 🙌

Op het jeugdjournaal!

Al deze activaties gingen niet onopgemerkt. Onze directeur Marjanne mocht op het Jeugdjournaal en op NPO Radio 1 iets vertellen over International Day of Play! Ook Happy Times Magazine deelde een blog over deze dag. We zijn enorm dankbaar voor alle mooie aandacht om deze belangrijke dag.

Spelen is zoveel meer..

Spelen is zoveel meer dan alleen leuk. Spelen verbindt en helpt kinderen sociale vaardigheden te ontwikkelen. Spelen zorgt er voor dat verschillen wegvallen. Spelen helpt kinderen beter leren en zichzelf te ontwikkelen. Spelen helpt om trauma's te verwerken.

Right To Play zet al 25 jaar dagelijks de kracht van sporten en spelen in om kinderen die opgroeien in de meest moeilijke omstandigheden fysiek en mentaal sterker te maken. En dat blijven we doen. Samen met jou!