Help kinderen in Gaza. Doneer nu →

Help kinderen in Gaza

Three children.png

Kinderen in Gaza leven in angst

Duizenden kinderen uit Gaza maken een ongekende crisis door. Veel van hen hebben familieleden en vrienden gewond gezien of erger. Ze zijn gedwongen hun veilige huis te ontvluchten en te schuilen in scholen of tenten. Zonder betrouwbare toegang tot eten, water, sanitaire voorzieningen en medische benodigdheden lopen veel van hen het risico op ernstige ziekten of zelfs te overlijden. De angst van het leven onder dagelijkse luchtaanvallen zal diepe en blijvende mentale littekens achterlaten.

Kinderen hebben onze hulp nodig. Jouw donatie kan ons helpen.

Right To Play werkt al in Gaza sinds 2009 om ervoor te zorgen dat kinderen fysiek en mentaal gezond zijn en kunnen leren op school. We maken ons grote zorgen over de impact van deze crisis op de gezondheid en het welzijn van kinderen en op hun leerproces. Ons team werkt samen met lokale partners om de situatie in de gaten te houden, de behoeften van kinderen in kaart te brengen en een respons voor te bereiden.

Hoewel onze programma's op pauze blijven staan, hebben we met de steun van onze donateurs en partners 10.000 psychosociale hulp- en hygiënekits verstrekt aan kinderen en hun families in centraal Gaza en de Westbank. Met hygiënepakketten en speelattributen zoals kleurboeken, kleurpotloden en spelletjes helpen we kinderen om te gaan met hun trauma. Nu de winter is gekomen en honderdduizenden gezinnen in tenten leven, hebben we winterklaarpakketten uitgedeeld om kinderen te helpen warm te blijven in de kou en barre omstandigheden. We zetten ons in om samen te werken met andere NGO's en lokale partners om de behoeften van kinderen in kaart te brengen en erop te reageren zodra deze zich ontwikkelen.

NLNO Gaza landingpage

Kinderen in Gaza hebben jouw hulp nodig

Meer dan 50% van de 2,2 miljoen inwoners van Gaza zijn kinderen. Zelfs voordat deze crisis begon, hadden ze al te kampen met een groot aantal ernstige problemen - armoede, het trauma van ontheemding en leerachterstand door de sluiting van scholen en stakingen van leerkrachten. Nu kan de beperkte humanitaire hulp de enorme behoeften van de burgers niet bijhouden. Meer dan 75% van de scholen in Gaza is tijdens de oorlog vernield, waardoor kinderen geen gebruik kunnen maken van de veilige ruimte die een klaslokaal biedt en hun recht om te leren wordt ontnomen. De dagelijkse mentale en fysieke gevolgen van de oorlog zullen blijvende gevolgen hebben voor de mentale en fysieke gezondheid van veel kinderen.

Doneer om het verschil te maken voor kinderen.

Children's Emergency Fund - Palestinian Territories.jpg

Al bijna 20 jaar helpt Right To Play kinderen toegang te krijgen tot de psychosociale support die ze nodig hebben om met angst en trauma's om te gaan en tot het inclusieve, interactieve en ondersteunende onderwijs dat ze nodig hebben om te leren en zich te ontwikkelen.

Donaties aan het Noodfonds voor Kinderen helpen ervoor te zorgen dat kinderen spelenderwijs psychosociale support krijgen die hen helpt trauma's te verwerken en weer hoop te krijgen. Jouw donatie kan ook zorgen voor onderwijskits, mogelijkheden om buiten het klaslokaal te blijven leren en toegang tot veilige klaslokalen en goede leraren als de crisis voorbij is. Met donaties aan het Noodfonds voor Kinderen kan Right To Play reageren waar de nood het hoogst is, inclusief Gaza, de Westelijke Jordaanoever en buurlanden die door de crisis zijn getroffen.

Foto credit: Bovenste foto door MOHAMMED ABED/AFP via Getty Images