Help kinderen in Gaza. Doneer nu →

Help kinderen in Gaza

Three children.png

Kinderen in Gaza leven in angst

Duizenden kinderen uit Gaza maken een ongekende crisis door. Veel van hen hebben familieleden en vrienden gewond gezien of erger. Sommige kinderen slapen op straat, omdat hun huis is verwoest. Zonder betrouwbare toegang tot water, sanitaire voorzieningen en medische benodigdheden lopen veel van hen het risico op ernstige ziekten of zelfs te overlijden. De angst van het leven onder dagelijkse luchtaanvallen zal diepe en blijvende littekens achterlaten.

Kinderen hebben onze hulp nodig. Jouw donatie kan ons helpen.

Right To Play werkt al in Gaza sinds 2009 om ervoor te zorgen dat kinderen fysiek en mentaal gezond zijn en kunnen leren op school. We maken ons grote zorgen over de impact van deze crisis op de gezondheid en het welzijn van kinderen en op hun leerproces. Ons team werkt op dit moment samen met lokale partners om de situatie in de gaten te houden en de behoeften van de kinderen in kaart te brengen.

NLNO Gaza landingpage

Kinderen in Gaza hebben jouw hulp nodig

Meer dan 50% van de 2,2 miljoen inwoners van Gaza zijn kinderen. Zelfs voordat deze crisis begon, hadden ze al te kampen met een groot aantal ernstige problemen. Veel gezinnen in Gaza leven in armoede en hebben moeite om toegang te krijgen tot basisvoorzieningen zoals veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen. De dagelijkse psychologische en fysieke gevolgen van trauma en ontheemding hebben blijvende gevolgen voor de mentale en lichamelijke gezondheid van veel kinderen. Recente sluitingen van scholen en stakingen van leerkrachten hebben de toegang van kinderen tot onderwijs beperkt, wat heeft geleid tot grote leerachterstanden, en dat kinderen geen toegang meer hadden tot hun veilige plek in het klaslokaal.

Jouw donatie kan een verschil maken voor kinderen.

Noodpakketten voor kinderen in Gaza

Right To Play bereidt nu de levering en distributie van noodpakketten en psychosociale hulp- en onderwijspakketten voor, o.a. in samenwerking met de UNRWA en de VN.

In eerste instantie liggen er 800 noodpakketten klaar, met onder andere potloden en papier, klei, hoedjes, waterflessen, EHBO-kits, tandenborstels, zeep en zaklampen. Deze pakketten zijn mede dankzij jouw donatie mogelijk gemaakt! Ze worden gefinancierd door donaties uit het Noodfonds voor Kinderen.

Children's Emergency Fund - Palestinian Territories.jpg

Al bijna 15 jaar helpt Right To Play kinderen toegang te krijgen tot de psychosociale support die ze nodig hebben om met angst en trauma's om te gaan en tot het inclusieve, interactieve en ondersteunende onderwijs dat ze nodig hebben om te leren en zich te ontwikkelen.

Kinderen die de huidige crisis doormaken hebben veel steun nodig om het trauma van dagelijks geweld en het verlies van familie en vrienden te boven te komen.

Met een donatie aan het Noodfonds voor Kinderen kunnen we kinderen bereiken met psychosociale support - met onze spelend-leren methode - die hen helpt om moeilijke emoties te verwerken, zich te uiten en weer hoop te krijgen. Met jouw donatie kunnen we kinderen ook onderwijskits geven, zodat ze ook buiten het klaslokaal kunnen blijven leren, en kunnen we ervoor zorgen dat ze veilige klaslokalen hebben om naar terug te keren als de crisis voorbij is.

Foto credit: Bovenste foto door MOHAMMED ABED/AFP via Getty Images