Help kinderen in Gaza. Doneer nu →

NIEUWSUPDATE: RIGHT TO PLAY-KANTOOR IN GAZA ZWAAR BESCHADIGD DOOR LUCHTAANVAL

Gaza office destroyed.jpg

Gaza, Palestijnse gebieden | 12 oktober 2023 - Diep geschokt melden wij dat ons Right To Play kantoor in Al Remall Al Janoubi, Gaza getroffen werd door een luchtaanval op 10 oktober en zwaar beschadigd is. Gelukkig waren er geen medewerkers in het kantoor op het moment van de inslag.

Right To Play werkt sinds 2003 op de Westelijke Jordaanoever en sinds 2009 in de Gazastrook. Ons werk richt zich op veilige, inclusieve leeromgevingen voor kinderen die hun onderwijs en psychosociaal welzijn ondersteunen. In 2022 bereikten we 119.549 kinderen, waaronder 309 kinderen met een handicap en 22.428 vluchtelingenkinderen. 57% van de kinderen die we bereikten waren meisjes.

We vinden het afschuwelijk om het geweld in de regio te zien, en we veroordelen de gruwelijke daden van Hamas. We maken ons grote zorgen over de humanitaire crisis in de Gazastrook en de gevolgen daarvan voor kinderen.

Op dit moment werken we aan de veiligheid en het welzijn van onze medewerkers. We werken ook samen met lokale groepen en instanties om de psychosociale steun en onderwijsbehoeften van kinderen en jongeren in kaart te brengen en ervoor te zorgen dat we daarop kunnen inspelen.

Om kinderen in een crisissituatie te steunen, kun je doneren aan ons Noodfonds voor Kinderen.