Pien Sanders en Thijs van Dam vinden spelen goud waard

pien en thijs web 2.png

Nederlandse hockey internationals Pien Sanders en Thijs van Dam delen als kersverse Right To Play ambassadeurs met jou waarom zij spelen goud waard vinden. Dat doen ze omdat ze net als Right To Play geloven in de kracht van sport en spelen. Als Olympiërs weten ze maar al te goed dat sporten zoveel meer kan zijn dan een gouden medaille…

Pien: “Ik denk dat ik door sporten iets weerbaarder ben geworden wat ik ook in mijn privé leven goed kan inzetten.” Ook Thijs ervaart de voordelen van sport en spelen: “Ik heb geleerd wat mijn kwaliteiten zijn maar ook van anderen, zoals mijn teamgenoten. Je moet het met elkaar doen. Dat brengt je in het dagelijks leven ook heel veel.” Mooi hoe Pien en Thijs het verwoorden en dit zo goed past bij de missie van Right To Play.

Wil je met jouw hockeyclub in actie komen voor Right To Play?

Sporten is zoveel meer

Bij Right To Play zetten we al meer dan 20 jaar sport en spel in voor kinderen die opgroeien in armoede, die gevlucht zijn voor oorlog, of die te maken hebben met uitbuiting en geweld. Want sporten en spelen houdt kinderen gezond en voorkomt ziektes, het helpt kinderen bij het verwerken van trauma’s en leert ze samenwerken en op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Sporten spelen verbindt kinderen met elkaar, ongeacht afkomst of geslacht. En, misschien nog wel het belangrijkst, het biedt kinderen een platform voor hun persoonlijke ontwikkeling.

Sport haalt de kracht in kinderen naar boven

Elke dag weer ervaren kinderen uit onze programma’s en hun coaches waarom spelen goud waard is.

WebKhansa
Danielle - Burundi - Image 1 - Web.jpg