Recordopbrengst voor The Ultimate Sports Quiz

cheque.jpeg

26 teams, 40 uitdagende vragen, 3 winnaars, een geweldig dream team met 10 ultieme sportexperts en een recordopbrengst van 125.505,30 euro voor Right To Play. De vijfde editie van The Ultimate Sports Quiz was een droomavond!

Hoeveel Olympische medailles pakte Sven en Irene samen in hun schaatsloopbaan? Welke oud-sporter bereikte in 2018 de finale van Expeditie Robinson? Onder leiding van presentatrice en oud-rugby international Tessa Veldhuis en oud wielrenner en columnist Thijs Zonneveld werden de teams in vijf quiz rondes uitgedaagd op de thema’s Sport 2019, Culture Clash & Crossover , Man vs. Woman, Dream Team en Olympische Spelen.

Dream team met de ultieme sportexperts

Een nieuw quiz-element dit jaar was het dream team. Dit gouden team bestond uit de tophockeysters Eva de Goede, Lauren Stam en Maria Verschoor en sportverslaggevers Rivkah op het Veld en Toine van Peperstraten. Daarnaast onze gouden ambassadeurs Akwasi Frimpong, Floris Jan Bovenlander, Gert-Jan Lievers en Hinkelien Schreuders. En als kers op de taart de ultieme oud-NOS verslaggever en sportexpert Jan Stekelenburg. Dit dream team speelden net als ieder ander team mee en gingen voor de winst. Een addertje onder het gras: de dream team-leden konden “gestolen” worden. Dat werden ze ook, en hoe!

Scoren met de FOOOTY bal

En niet alleen werd de sportkennis getest, maar ook de inventiviteit van de deelnemers werden op de proef gesteld. Want wie kon in een kwartier de FOOOTY – dé bal die in elke broekzak past - in elkaar zetten en in een basket op het podium scoren…

And the winner is…

Team House of Sports wist de meeste vragen juist te beantwoorden. Met direct gevolgd op de tweede plaats Team Donny en een mooie derde plaats voor he team Appeltje Eitje.

Spelen voor spelen

Maar de avond ging natuurlijk niet alleen over winnen. Het ging ook over kinderen wereldwijd voor wie spelen niet vanzelfsprekend is. Omdat ze in armoede leven. Omdat ze gevlucht zijn voor oorlog. Omdat ze moeten werken. Of omdat ze zo beschadigd zijn, dat ze niet meer weten hoe. Dankzij de fantastische opbrengst kunnen we meer dan 2500 kinderen wereldwijd laten spelen.

Met veel dank aan:

- alle teams die meededen vanavond!
- onze presentatoren Thijs Zonneveld en Tessa Veldhuis
- Onze partners de Nationale Postcode Loterij, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en ASICS
- Het Westergasttheater
- AVEX en JUR Lights voor de techniek
- Lifeguard voor het nakijken en bijhouden van de scores
- NOS voor de archiefbeelden die we mochten gebruiken
- The Food Line Up voor het eten
- BloemBloem voor de aankleding
- Wardtaal voor de vormgeving
- FOOOTY voor het doneren van hun opvouwbare ballen
- House of Sports, ASICS en Sari van Veenendaal voor het beschikbaar stellen van de prijzen
- De Hand van Maradona, Giant Bicycles Nederland, het Sprekershuys, Ron Blaauw, de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond, de Amsterdamsche Hockey & Bandy Club, Eva de Goede, Lauren Stam, Maria Verschoor en Johann Olav Koss voor het aanbieden van de veilingitems
- En al onze vrijwilligers die achter en voor de schermen heel hard gewerkt hebben!

Samen geven we de kracht van spelen door. Wereldwijd. Aan alle kinderen.