Sporten en spelen met ASICS in Libanon

Libanon ASICS

Dankzij onze business partner ASICS kunnen Libanese en gevluchte Syrische en Palestijnse kinderen in Libanon samen sporten en spelen in een bijzonder project.

Veilig sporten en spelen

Libanon is een land dat gekenmerkt wordt door regionale conflicten, religieuze spanningen en sinds 2011 een ongekende vluchtelingeninstroom uit Syrië. Het land kampt met structurele economische problemen, de werkloosheid is hoog. In deze complexe setting worden veel kinderen en jongeren gemarginaliseerd. Ze kunnen hun energie niet kwijt en voelen zich onveilig. Dit remt ze af om actief te zijn en een positieve bijdrage te leveren aan de omgeving waarin ze opgroeien.

Right To Play en ASICS slaan de handen ineen, en zorgen er samen voor dat Libanese, Syrische en Palestijnse kinderen kunnen sporten en spelen op een veilige plek. Daarmee dragen we bij aan hun fysieke, geestelijke en emotionele gezondheid. Jongeren worden nauw betrokken door hun op te leiden tot jeugdcoaches en met de kinderen aan de slag te gaan.

Hanan zegt Ja tegen sport

Hanan doet mee aan sport- en speelprogramma van Right To Play

Hanan, 9 jaar uit Syrië: "Ik ben dol op dit project. We sporten en spelen samen, ik leer veel nieuwe kinderen kennen. Ik word er heel blij van. Het liefst sport ik elke dag. Ik ben gek op mijn coach, ze is mijn grote voorbeeld.7 jaar geleden ben ik met mijn ouders gevlucht uit Syrië. Ik was pas twee jaar oud toen ik hier in Libanon kwam. Ik herinner me mijn opa en oma nog, en hoe gelukkig we waren. We deden altijd veel leuke dingen samen. Ze hielden van me. Nu zijn zij nog in Syrië en wij hier in Libanon. We kunnen elkaar niet zien. Dat is moeilijk.”

Gezonde geest in een gezond lichaam

In 1949 heeft Kihachiro Onitsuka ASICS opgericht. Hij had een helder doel voor ogen: zoveel mogelijk mensen helpen aan een gezonde levensstijl. ASICS is het acroniem van 'Anima Sana In Corpore Sano', oftewel een gezonde geest in een gezond lichaam. Het gezamenlijke ASICS / Right To Play project in Libanon weerspiegelt de visie van de pioniersgeest van Onitsuka. 70 jaar later brengen we Onitsuka’s gedachtegoed over op de kinderen en jongeren in Libanon. Een mooi voorbeeld van een krachtig partnership.