‘Side by Side’ maken Right To Play en de Liverpool FC Foundation zich sterk voor kinderen wereldwijd

Side by Side Hero Banner with logo

Vandaag lanceren Liverpool Football Club Foundation - het officiële goede doel van de populaire voetbalclub Liverpool – en Right To Play de campagne ‘Side by Side’. Want Side by Side zetten wij ons samen in voor kinderen in Bangkok, Liverpool, en andere plekken in de wereld.

De Side by Side campagne is gericht op de fans van Liverpool om samen met Liverpool FC Foundation en Right To Play het verschil te maken voor kinderen op plekken in de wereld waar sporten en spelen niet vanzelfsprekend is. Omdat ze in armoede leven. Omdat ze gevlucht zijn voor oorlog. Omdat ze moeten werken. Of omdat ze zo beschadigd zijn, dat ze niet meer weten hoe. Samen kunnen we ervoor zorgen dat deze kinderen zich gezond kunnen ontwikkelen, door de kracht van spelen in te zetten..

Liverpool FC manager en LFC Foundation ambassadeur Jürgen Klopp doet een prachtige oproep voor deze campagne:

“We zijn trots dat we samen met de Liverpool FC Foundation een blijvend verschil kunnen maken in het leven van kinderen,” aldus Right To Play CEO Kevin Frey. “Liverpool FC staat niet alleen bekend om de fantastische resultaten op het speelveld, maar ook voor hun inzet om het leven van kinderen en jongeren in Liverpool en ver daarbuiten te verbeteren. Right To Play richt zich op sporten en spelen om de meest kwetsbare kinderen in de wereld mentaal en fysiek sterker te maken. We zorgen ervoor dat kinderen zichzelf leren te beschermen tegen uitbuiting en geweld, dat ze naar school kunnen gaan en dat ze een stem hebben om op te komen voor hun rechten. Samenwerken met LFC Foundation betekent dat we onze expertises kunnen bundelen om nog meer kinderen in Bangkok, Liverpool en over de hele wereld te bereiken.”

Jürgen Klopp, ambassadeur van LFC Foundation: “Miljoenen kinderen in de wereld groeien op in omstandigheden waardoor ze ongevraagd te snel volwassen moeten worden. Side by Side geeft kinderen de kans om via sporten en spelen de kracht in zichzelf te ontdekken en de uitdagingen in hun leven aan te kunnen. Liverpool FC heeft de beste fans in de wereld. Waar we ook wonen, we zijn allemaal onderdeel van de Liverpool familie. Side by Side kunnen we een verschil maken.”

Corporate Partnerships_Liverpool Foundation_Right toPlay.jpg
Perfecte match

Sinds 2019 werken Liverpool FC Foundation en Right To Play samen. De perfecte match, want we zijn beiden experts op het gebied van sporten en spelen. Met deze achtergrond zetten we programma’s in die de kracht in kinderen naar boven haalt. We dragen daarmee bij aan de gezonde ontwikkeling van kinderen. En we zorgen voor perspectief en plezier. Dat doen we in eerste instantie in Bangkok, Thailand en in Anfield, Liverpool. Ontdek meer over onze samenwerking

Liverpool FC Shirts - Angled photo - locker room

Wist je dat Liverpool tijdens de UEFA Champions League wedstrijden speelde met het Right To Play logo op hun shirt? Lees meer
Je kunt nu het shirt kopen en de Right To Play patch erbij bestellen. Bestel nu