Help kinderen in Gaza. Doneer nu →

Right To Play, het internationale goede doel van de RAGweek Nijmegen

Ragweek brainstormsessie

Aankomend jaar komen maar liefst 50 studenten- en studieverenigingen in Nijmegen in actie voor Right To Play. In april 2021 wordt de RAGweek georganiseerd, een evenement waarin studenten zich inzetten voor het goede doel. Met verschillende leuke activiteiten wordt er geld opgehaald voor het werk van zowel Right To Play als Stichting de Hond kan De Was Doen. Afgelopen week was de aftrap met leuke en inspirerende brainstormsessies.

Een (online) veiling, een livestream event of een speurtocht door de stad!

Het organiseren van evenementen en activiteiten is in deze Corona-tijd nog niet zo makkelijk. Maar, studenten zijn innovatief en kwamen via een online brainstorm samen Right To Play en het andere uitverkoren goede doel Stichting De Hond Kan De Was Doen al snel op allemaal leuke ideeën. De diverse studentenverenigingen hadden allemaal creatieve ideeën: van een speurtocht door de stad, een online dansworkshop tot een livestream gaming event. De komende weken worden de beste ideeën verder uitgewerkt.

“Wij zijn enorm trots dat we door de studenten zijn gekozen als één van de goede doelen voor hun RAGweek. Wij zien zoveel energie en enthousiasme bij de verschillende studentenbesturen en kunnen niet wachten om samen met hen het verschil te maken voor kinderen die opgroeien in armoede of gevlucht zijn voor geweld. Spelenderwijs leren we kinderen om zeker in deze gekke tijd mentaal en fysiek gezond te blijven. Het is inspirerend om te zien hoe zoveel studenten onze werk steunen en ook hun steentje bijdragen”. Aldus activiteitencoördinator Luc Treebusch.

Over de RAGweek

De RAGweek is een jaarlijks terugkerend evenement waarin studenten zich in zetten voor het goede doel. Elk jaar wordt een nationaal en een internationaal doel gekozen. Right To Play is voor 2021 het internationale goede doel, Stichting De Hond Kan De Was Doen het nationale. De RAGweek 2021 vindt plaats van 8 tot en met 15 april 2021, gedurende deze week worden er talloze activiteiten georganiseerd in samenwerking met studenten-, studie- en studentensportverenigingen. We wensen de studenten alvast heel veel succes met alle voorbereidingen.