Right To Play Golf Cup 2019 - een fantastische speelervaring!

Golf Cup 2019

De zevende editie van de Right To Play Golf Cup gaat de boeken in als een fantastische speelervaring op de exclusieve golfbaan van Nederland: Bernardus. Met zelf een balletje slaan, zelfs tegen golf professional Robin van Deutekom. Genietend van een speels Libanees diner door sterrenchef Edwin Kats. En bijdragen aan de unieke speelprogramma’s van Right To Play onder leiding van NOS verslaggever Jeroen Stekelenburg. Een verslag van de prachtige dag.

Een dag vol spelen

Dinsdag 9 juli was het time to play… Golf! Een hele dag spelen op de mooie nieuwe baan van Bernardus in Cromvoirt. De baan, het weer, de deelnemers... alles klopte. De deelnemers trotseerden 18 holes, waarvan hole 6 de meest speciale. Want daar stond topamateur en Nederlands kampioen Match Play Robin van Deutekom voor het onderdeel Beat The Pro. 5 golfers wisten de topspeler te verslaan.

Bij een Golf Cup horen natuurlijk ook prijzen. Naast de individuele prijzen ging de eerste prijs naar twee teams, die gelijk eindigden. Zij mogen naar het KLM Open – het beroemde Nederlandse toernooi op de Europese tourkalender, die volgend jaar wordt gehost door Bernardus.

Golf CUp Robin .JPG
In Libanese sferen

NOS verslaggever Jeroen Stekelenburg verruilde deze dag voetbal voor golf en hostte het avondprogramma van de Golf Cup. Jeroen reisde afgelopen jaar af naar Libanon om daar onze projecten met Syrische vluchtelingenkinderen te bezoeken. Zijn bijzondere ervaring deelde hij tijdens het Libanees diner van niemand minder dan sterrenchef Edwin Kats, die zelf ook een tijdje in Libanon woonde. Jeroen vertelde hoe hij met eigen ogen zag hoe verlegen kinderen met een glimlach aan het spelen waren en hoe hem dat raakte. Ook riep hij op om met elkaar de kracht van spelen door te geven. Onder andere door te bieden op de stille veiling.

Golf Cup Edwin en Jeroen.JPG
De kracht van spelen

De Golf Cup bracht een prachtig bedrag. Daarmee kunnen we nog meer kinderen laten deelnemen aan onze sport- en speelprogramma’s in Afrika, Azië en het Midden-Oosten.

Golf Cup Cheque.JPG

Samen geven we de kracht van spelen door. Aan alle kinderen. Wereldwijd.

Dank aan alle deelnemers, Bernardus Golf, Noble Kitchen, Edwin Kats, Jeroen Stekelenburg, Robin van Deutekom, AVEX, Jeroen Overbeeke, alle veiling- en loterij aanbieders.