NOS verslaggever Jeroen Stekelenburg en oud Rugby-international Tessa Veldhuis speelden in Libanon met Right To Play

emailbanner.png

Begin 2019 bezochten NOS verslaggever Jeroen Stekelenburg en oud Rugby-international Tessa Veldhuis de programma's van Right To Play in Libanon. Ze mochten zelf ervaren wat sporten en spelen doet met gevluchte Syrische en Palestijnse kinderen die opgroeien onder moeilijke omstandigheden in een land wat niet voelt als hun thuis. Tessa gaf zelfs een Rugby clinic aan de jongeren en kinderen samen met rugby international Tessel van Dongen. Een indrukwekkende trip!

Als NOS sportverslaggever (Jeroen) en als oud topsporter en gymdocent (Tessa) weten zij als geen ander wat de kracht van sport is. En toch waren ze geraakt door wat ze zagen gebeuren in de Right To Play programma's. Tessa: "Als je dan in Libanon bent en met eigen ogen de transformatie van een kind ziet voor wie spelen niet vanzelfsprekend is, dan is dat helemaal bijzonder. Verlegen en onzekere kinderen die vervolgens binnen een half uur met veel enthousiasme en een grote glimlach aan het spelen zijn. Met elkaar!"

Right To Play laat kinderen wereldwijd spelen. Iedere dag weer opnieuw. En dat is belangrijk. Kinderen die gevlucht zijn of opgroeien in moeilijke omstandigheden staan elke dag voor grote uitdagingen. Als zij spelen, zijn ze even buutvrij. Vrij van angst en ongelijkheid. Ze hebben plezier en krijgen weer toekomstperspectief.

Jeroen: "Wij hebben met eigen ogen gezien hoe belangrijk dat is in Libanon. Want, als het oog van de wereld weg is, blijft Right To Play. " En dat is zeker zo in Libanon. Het is bijna normaal geworden dat dit land zoveel Syrische families opvangt die nog niet naar huis terug kunnen. Maar het is niet normaal.

Tessa: "Daarom roepen we deze laatste maand van het jaar iedereen op om nog 2019 kinderen te laten spelen. Het ultieme doel: buutvrij voor de hele wereld! Juist omdat sporten en spelen een medicijn kunnen zijn. Voor alles. En er heel veel kinderen in de wereld zijn die dat nodig hebben. Wij doen mee. Jij ook?"

Voor een eenmalige donatie van 5 euro laat je een kind al vijf weken spelen. Geef nu.