NIEUWE PODCAST MET RIVKAH OP HET VELD EN DIGGY DEX

Podcast_Rivkah_Diggy.png

Over Impact Gesproken is de Right To Play Podcast serie met sportjournalist en Right To Play ambassadeur Rivkah op het Veld. Zij reflecteert samen met inspirerende persoonlijkheden en mede-ambassadeurs op onderwerpen die impact hebben op het leven van kwetsbare kinderen, en op hun eigen wereld. In deze derde aflevering praat Rivkah met beste zanger Diggy Dex. In een mooi gesprek - waarbij het voelt alsof je met ze aan de keukentafel zit – praten Rivkah en Diggy over hoe belangrijk spelend leren is voor een kind. Zeker in een tijd waar schoolsluitingen normaal zijn geworden.

Met wereldwijd schoolsluitingen vanwege de Corona-crisis is “toegang tot onderwijs” een actueel en belangrijk onderwerp. Diggy Dex vertelt hoe hij met zijn kinderen en in zijn dagelijks leven omgaat met de lockdown, maar ook hoe hij nadenkt over de pandemie die de kloof tussen arm en rijk pijnlijk bloot legt.

Diggy Dex: "Wij mogen niet klagen…en dat vind ik wel lastig want je schippert tussen je zegeningen tellen want we zijn gezond en je kinderen kunnen in ieder geval nog online les volgen. Aa de andere kant is er toch de dagelijkse realitateit van lockdowns, dat je af en toe denkt getverdemme. Maar het kan dus altijd nog erger. En de pandemie legt dit bloot. De boodschap van Right To Play is nog urgenter geworden.”

Meisjes terug naar school

Wereldwijd dreigen 11 miljoen meisjes na de lockdowns niet meer terug te gaan naar school. Daarmee voegen ze zich bij de 132 miljoen meisjes die nu al niet naar school gaan. Heftige cijfers. Zeker als je bedenkt dat de kans heel groot is dat deze meisjes uitgehuwelijkt worden of op jonge leeftijd zwanger raken of aan het werk moeten. Dat kan en mag niet gebeuren vinden Rivkah en Diggy Dex. Zij roepen in de Podcast luisteraars op om voor 35 euro 1 stoel te reserveren waardoor een meisje een jaar lang weer terug naar school kan gaan.

Toegang tot onderwijs

Right To Play werkt al jaren aan het verbeteren van de gelijkheid tussen jongens en meisjes, waarbij toegang tot onderwijs voor meisjes een speerpunt is. Medewerkers van Right To Play overtuigen ouders en verzorgers van het belang van onderwijs. En met de inzet van Right To Play’s spelend-leren methode leren meisjes op school voor zichzelf op te komen en eigen keuzes te maken. Hierdoor zijn ze gemotiveerd om op school te blijven tot ze zijn afgestudeerd.

Logo Podcast.png
Right To Play Podcast serie

Wil je meerdere afleveringen luisteren in Right To Play’s Podcast Serie Over Impact Gesproken? Luister dan naar de inspirerende gesprekken die Rivakh op het Veld had met tophockeyster Eva de Goede en chef-kok Hugo Kennis.