Internationale Dag van Sport voor Ontwikkeling en Vrede

Our Impact_Top.jpg

Vandaag, op 6 april, is het internationale dag van Sport voor ontwikkeling en vrede en staan we wereldwijd stil bij de rol die sport speelt in onze samenleving. Bij Right To Play zetten we al meer dan 20 jaar sport en spel in. Want sport is zoveel meer. Het houdt kinderen fysiek en mentaal gezond. Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken en sportmerk ASICS onderstrepen deze kracht van sport en spelen. Daarom werken we samen in Oost-Afrika.

Sporten in samenwerking met Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken is een partner waarmee we al sinds 2001 samen bouwen aan een betere wereld voor kinderen. Onder andere zetten we sport in voor gevluchte jongeren uit het door conflict geteisterde Zuid Soedan. Zij proberen in Oeganda een nieuw leven op te bouwen en hebben houvast nodig. Sporten met hun leeftijdsgenoten in gastland Oeganda helpt daarbij. Want sport verbindt ze met elkaar, ongeacht afkomst of geslacht.

RtP_Uganda_3_Adjumani_Rebecca-17.jpg
Sporten in samenwerking met sportmerk ASICS

Met sportgerichte activiteiten helpen we samen met sportmerk ASICS ouders en kinderen bij de ontwikkeling van hun fysieke, geestelijke en emotionele gezondheid in een vluchtelingen context en in gebieden waar kinderen in extreme armoede opgroeien zoals in Burundi, Ethiopië, of Mozambique.

asics.jpg
Samen zetten we de kracht van spelen in voor alle kinderen. Wereldwijd.