Netflix serie Human Playground en Right To Play

Human Playground

Sport en spelen is een van de belangrijkste bezigheden van de mensheid. Waarom eigenlijk? Dat is de vraag die centraal staat in de nieuwe documentaire-serie Human Playground. Why we play die vanaf vrijdag 30 september te zien is op Netflix. Om die vraag te beantwoorden reisde de maker van de serie, fotografe Hannelore Vandenbussche, de hele wereld over en onderzocht ze verschillende sport- en spelvormen die ze tegenkwam. Het resultaat is meer dan bijzonder. Je zult direct de stem van acteur Idris Elba herkennen die vertelt over onze liefde voor sport en spel. En fantastisch om te melden is dat Human Playground het werk van Right To Play omarmt en zal bijdragen aan onze programma’s. We zijn trots op deze mooie samenwerking!

Why we play

Human Playground is de eerste Nederlands geproduceerde documentairereeks die wereldwijd – in 193 landen - lanceert op Netflix. In zes afleveringen neemt voice-over Idris Elba de kijker over de hele wereld mee on te ondekken: Why We play. Human Playground duikt in de wereld van onder andere de unieke kamelenraces met robots in de Verenigde Arabische Emiraten, big wave surfen in Nazaré Portugal en adelaar jagen in Kyrgyzstan. De camera’s streken ook neer in het oer Hollandse Friesland waar fierljeppen, beter bekend als polsstokverspringen, een traditionele sport is.

Human Playground begon als een idee voor een fotoboek door Hannelore Vandenbussche, die geïnspireerd raakte tijdens haar reizen als assistent-fotograaf van het zeer succesvolle koffietafelboek: Before they pass away. Zij heeft het haar missie gemaakt om de meest bijzondere sporten ter wereld in beeld te brengen.

"Human Playground werpt een blik op de meest indrukwekkende speelvelden ter wereld en laat zien hoe ver mensen bereid zijn te gaan als het aankomt op het spelen van het spel. Human Playground gaat niet alleen over sport, het gaat over wat ons mens maakt”, aldus Hannelore Vandenbussche."

Human Playground Why We Play
Human Playground en Right To Play

Rondom de serie is een prachtige webshop opgezet waar het werk van Hannelore Vandenbussche te koop is. In het virtuele winkelmandje kun je ook een donatie doen aan Right To Play. Later dit jaar lanceren we met elkaar een ultiem PLAY product, zodat we de kracht van sporten en spelen kunnen doorgeven aan duizenden kinderen in de wereld. Stay tuned!