Het 1,2,3 spel met topspeler Akwasi Frimpong

Screenshot 2020-05-25 at 21.17.27.jpg

1,2,3… Doe een Play Break inclusief een Right To Play spel met onze Olympische topspeler Akwasi Frimpong. Deze Olympisch topspeler daagt je uit om net als hij een aantal workouts thuis te doen, met of zonder kinderen. Want, ook al zijn de Corona-restricties aan het versoepelen, we zijn nog steeds meer thuis dan we gewend zijn. Akwasi demonstreert ook een van de speelmomenten die wij inzetten in onze programma's waarin kinderen leren zich te concentreren, samen te werken en tegelijkertijd veel lol te hebben. Laat je inspireren door Akwasi en blijf mentaal en fysiek gezond! Juist nu!

1,2,3 spel

In de Play Break legt Akwasi het 1,2,3 spel uit van Right To Play. Dit spel doen we met de kinderen in onze programma’s. We dagen kinderen uit om creatief te zijn en zelf geluiden en bewegingen te verzinnen. Daarnaast moeten ze zich concentreren om de beweging vloeiend uit te voeren. We zetten deze activiteit vaak in om bijvoorbeeld kinderen van verschillende afkomsten samen te brengen. Want als je eenmaal samen speelt en plezier hebt, ben je gelijk en sta je open om elkaar te leren kennen. In tijden van social distancing is deze oefening ook heel goed om te doen. Thuis met je eigen gezin, maar ook via beeldbellen kun je ontzettend veel plezier hebben met 1,2,3.

Wil je het ook proberen? Bekijk dat de instructie van Akwasi of gebruik de speelkaarten die we op dit moment verspreiden in de landen waar we werken zodat kinderen kunnen blijven spelen en leren.

Een Twee Drie - RTP-NL-versie.pdf