Hanne Jesca Bax vindt spelen goud waard

Hanne Jesca Hero

Talloze donateurs, ambassadeurs en professionals zetten zich in voor Right To Play. Dit doen ze allemaal vanuit hun eigen motivatie en expertise, maar met één gedeelde overtuiging: spelen is goud waard. Hanne Jesca Bax heeft een topfunctie bij professional services organisatie EY. Sinds 2017 is zij – op vrijwillige basis - bestuurslid van Right To Play. In een persoonlijk portret legt ze uit wat haar drive is.

Deze video is 100% gesponsord geproduceerd door www.contenders.nl

Hanne Jesca: “Ik denk dat het unieke aan de spelend-leren methode van Right To Play is dat het eigenlijk voor de kinderen niet voelt dat ze een verplicht vak op school leren. Ze zijn in hun spel en eigenlijk worden er een paar hele klare lessen aan hun geleerd.”

Spelen is Goud Waard

Right To Play zet al meer dan 20 jaar sport en spel in voor kinderen die opgroeien in armoede, die gevlucht zijn voor oorlog, of die te maken hebben met uitbuiting en geweld. Want sporten en spelen houdt kinderen gezond, het helpt kinderen bij het verwerken van trauma’s en leert ze samenwerken en op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Sporten spelen verbindt kinderen met elkaar, ongeacht afkomst of geslacht. En, misschien nog wel het belangrijkst, het biedt kinderen een platform voor hun persoonlijke ontwikkeling.

Spelen haalt de kracht in kinderen naar boven

Elke dag weer ervaren kinderen uit onze programma’s waarom spelen goud waard is.

Leila - Mozambique - Image 1 - Web Hero.jpg

Toen Leila uit Mozambique net 16 was, werd ze ongewenst zwanger en stopte ze met school. Een door Right To Play getrainde coach had door wat er met Leila aan de hand was en vertelde over de programma’s van Right To Play. Met de spelend-leren methode kon Leila haar schoolachterstand na de bevalling inhalen en studeert ze binnenkort af