Guido vindt spelen goud waard

Head photo Contenders.png

Talloze donateurs, ambassadeurs en professionals zetten zich in voor Right To Play. Dit doen ze allemaal vanuit hun eigen motivatie en expertise, maar met één gedeelde overtuiging: spelen is goud waard. Guido Vedder is regisseur en cameraman bij Contenders, een full-service-videoproductiebureau en onderdeel van Lukkien, die alle video’s voor Right To Play in Nederland op 100% gesponsorde basis maakt. En dat doen ze niet zomaar! Guido legt uit waarom.

Guido: “De vrijheid die je krijgt door te spelen, helpt je ook om op die manier na te denken. Dus als ik als kind niet veel had kunnen spelen dan had ik dit werk nu ook niet kunnen doen…Wij van Contenders steunen Right To Play omdat spelenderwijs de wereld ontdekken, ja, dat is eigenlijk ook wat wij elke dag doen.

Spelen is Goud Waard

Right To Play zet al meer dan 20 jaar de kracht van spelen in voor kinderen die opgroeien in armoede, die gevlucht zijn voor oorlog, of die te maken hebben met uitbuiting en geweld. Want spelen houdt kinderen gezond, het helpt kinderen bij het verwerken van trauma’s en leert ze samenwerken en op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Spelen verbindt kinderen met elkaar, ongeacht afkomst of geslacht. En, misschien nog wel het belangrijkst, het biedt kinderen een platform voor hun persoonlijke ontwikkeling.

De kracht van Spelen

Als onderdeel van Lukkien heeft Contenders, in opdracht van onze partner ASICS EMEA, een paar jaar geleden prachtig in beeld gebracht wat die kracht van spelen nu precies is. Olympisch atleet en Right To Play ambassadeur Akwasi Frimpong legt het uit in een prachtige mini-documentaire die in zijn geboorteland Ghana is opgenomen.

Dank Contenders en Lukkien voor jullie immer inspirerende en professionele beeldexpertise.

Samen geven we de kracht van spelen door. Aan alle kinderen. Wereldwijd.