De Nationale Postcode Loterij verlengt de samenwerking met Right To Play

right_to_play.jpg

Goed nieuws! De Nationale Postcode Loterij verlengt de samenwerking met Right To Play voor een periode van vijf jaar. Sinds 2010 ontvangt Right To Play jaarlijks 500.000 euro ter ondersteuning van de sport- en speelprogramma’s voor kinderen in 15 landen in Afrika, Azië en het Midden-Oosten. Afgelopen jaar is de samenwerking geëvalueerd en heeft De Raad van Commissarissen besloten de samenwerking voort te zetten. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Gisteren op het Goed Geld Gala ontvingen we onze jaarlijkse bijdrage voor 2020.

Marije Dippel, directeur Right To Play Nederland: "Wij zijn erg verheugd dat onze samenwerking met de Nationale Postcode Loterij opnieuw wordt verlengd. Dankzij deze nieuwe bijdrage kunnen we 10.000 kinderen jaarlijks laten spelen. Kinderen die gevlucht zijn, of opgroeien in armoede staan elke dag voor grote uitdagingen. Als zij spelen zijn ze even buutvrij. Vrij van angst en ongelijkheid. Ze hebben plezier en krijgen weer toekomstperspectief. Buutvrij voor de hele wereld. Dat is wat wij willen voor alle kinderen. Heel fijn dat de Nationale Postcode Loterij daaraan bijdraagt. Samen geven we de kracht van spelen door. Aan alle kinderen. Wereldwijd."

Margriet Schreuders, hoofd goede doelen van de Nationale Postcode Loterij: "In de afgelopen jaren heeft Right To Play laten zien dat ze met hun sport- en speelprogramma’s een verschil van levensbelang maakt voor miljoenen kinderen die opgroeien in moeilijke omstandigheden. Dankzij de deelnemers van de Loterij kunnen we de komende jaren nog meer kinderen laten sporten en spelen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Daar dragen we graag aan bij."

groepsfoto_1.jpg

Tijdens het Goed Geld Gala op 4 maart 2020 was er een recordschenking van ruim 376 miljoen euro voor mens en natuur. De schenkingen worden gedaan dankzij de 3 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. De helft van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij ging in 2019 naar meer dan 105 goede doelen op het gebied van mens en natuur. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 6,2 miljard euro geschonken aan honderden goede doelen en maatschappelijke initiatieven. We zijn trots dat Right To Play daar 1 van is!