Dam tot Damloop 2019 groot succes voor Right To Play

RSP_6298.jpg

Op zondag 22 september 2019 renden 200 lopers voor Right To Play mee in de Dam tot Damloop. Ze lieten zich niet kennen in de tropische warmte: ze liepen zelfs een tikkie harder voor alle kinderen in de wereld voor wie spelen niet vanzelfsprekend is. Dankzij hen en de fantastische actie van Le Champion kunnen we meer dan 1400 kinderen laten spelen.

Met het startschot van onze ambassadeur en Olympisch zwemmer Kyle Stolk gingen de Dam tot Damlopers van start. 16 km, 10 Engelse mijl, van Amsterdam naar Zaandam. Met aanmoediging van ons juich-team op 12 km!

Van tevoren hadden de Right To Play lopers elkaar al even ontmoet bij de Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre om in de juiste mood te komen. Ze mochten zelf de kracht van spelen ervaren door middel van een oefening die ook de kinderen in onze programma's met veel plezier doen als opwarmer: Stop-Slow-Go!

RSP_6245.jpg

In het Right To Play-ASICS tenue gingen onze lopers als een speer. Soepele start, extra aanmoediging, iet wat hitte en rode koppies. Bij binnenkomst onthaalden Right To Play medewerkers en vrijwilligers de kanjers met bidon en muntjes voor een heerlijke proost bij het goede doelenplein.

Ook leuk om te weten: we waren niet alleen voor de zesde keer op een rij het officiële goede doel van de Dam tot Damloop, maar ook voor de tweede keer van de mini Damloop. Honderden kinderen zamelden geld in voor Right To Play en maakten daarmee kans op mooie prijzen!

DSC04117.jpg

De totaalopbrengst van de Dam tot Damloop was fantastisch! Dankzij onze 200 lopers en de fantastische actie van Le Champion kunnen we meer dan 1400 kinderen laten spelen. Heel veel dank aan iedereen die heeft bijgedragen! Samen geven we de kracht van spelen door. Aan kinderen. Wereldwijd.