Charity Padel Party

Cheque Padel Party

19 teams, 38 padelrackets, 3 winnaars, een DJ en een zonnig dakterras: de eerste Charity Padel Party in gebouw B in Amsterdam was een succes. Samen met de Timeless Foundation en B. Amsterdam hebben we gespeeld met maar één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor kinderen die opgroeien in uitdagende omstandigheden. En dat is gelukt! Met de opbrengst van 42.750 euro kunnen we 855 kinderen spelend laten leren en ervoor zorgen dat ze weerbaar worden en fysiek en mentaal gezond blijven.

Shinen met Padel rackets en de gHoody

Al bij de ingang begon de Party waar alle Padellers een cool sportshirt ontvingen van sportmerk Indian Maharadja. Extra shinen was ook mogelijk door een spiksplinternieuw racket van hetzelfde merk aan te schaffen. Daarnaast was het natuurlijk ook de bedoeling om op dit Padel feestje deelnemers te inspireren met het werk van Right To Play. Mede-organisator Bas van Veggel van Timeless Investments en Marije Dippel, directeur Right To Play Nederland, trapten de Charity Padel Party af met het bijzondere verhaal van de shirtball.

gHoody
De shirtball gHoody

De shirtball heeft alles te maken met het ontstaansverhaal van Right To Play. In 1993 ontmoette viervoudig Olympisch schaatskampioen en oprichter van Right To Play Johann Olav Koss een jongetje in het door burgeroorlogen en hongersnood geteisterde Eritrea . Een jongetje dat populair was, omdat hij een longsleeve shirt had. Hij rolde dit shirt met lange mouwen op tot een voetbal waarmee hij en z’n vriendjes konden spelen. En daar, in Eritrea werd de kracht van spelen zo zichtbaar dat Johann besloot zich hier wereldwijd voor in te zetten. Tijdens de Charity Padel Party verkochten we long sleeve hoodies van het populaire merk Daily Paper: de zogenaamde gHoody die uiteraard geknoopt kan worden tot een bal.

Het toernooi en Hugo's elevator pitch

Niet de minsten speelden mee in het Padel Toernooi. Wat dacht je van sporthelden John van Lottum, John van ‘t Schip en Aron Winter? Maar ook Chayenne Ewijk, Thijs van Dam en Robin van Deutekom waren van de partij. Om het toernooi af te sluiten werd er geborreld op het zonnige dakterras van Bar Bistro. Niemand minder dan Right To Play ambassadeur Hugo Kennis nam deelnemers met de lift mee naar het terras en gaf ondertussen live een indrukwekkende elevator pitch voor Right To Play. Well done Hugo!

And the winner is…

Uiteindelijk waren er drie Poule winnaars en was er voor het team met nul punten en de meeste games tegen nog een leuke Charity Party Poedelprijs. Maar het ging natuurlijk niet alleen over spelen en winnen. Met de opbrengsten van 42.750 euro kunnen we 855 kinderen spelend laten leren. Fantastisch, want hulp is hard nodig voor kwetsbare kinderen die de afgelopen jaren crisis op crisis meemaakten.

Dank, dank, dank

Heel veel dank aan alle gasten, vrijwilligers, ambassadeurs, sporters en alle sponsors die het gala mogelijk hebben gemaakt:

  • Timeless Foundation
  • B. Amsterdam
  • Contenders
  • Indian Maharadja
  • Daily Paper
  • Renewaball
  • Studio Robert Sanders
  • A-way Events