Ambassadeur Sadio Mané wil kinderen inspireren om in zichzelf te geloven

Sadio-Mane.jpg

Trots dat we eindelijk dit mooie nieuws mogen delen: vanaf vandaag is de Senegalese topvoetballer en Liverpool speler Sadio Mané officieel onze nieuwe global ambassadeur. Hij gaat zich wereldwijd inzetten voor Right To Play en er met ons voor zorgen dat we het leven verbeteren van kinderen die opgroeien in armoede, die gevlucht zijn of die te maken hebben met uitbuiting en geweld.

Sadio Mané: “Ik ben heel trots en blij om me als ambassadeur aan Right To Play te verbinden. Ik wil mijn passie voor sport en onderwijs inzetten om meisjes en jongens in Senegal en in de rest van de wereld te inspireren om in zichzelf te geloven zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot de leiders van de toekomst.”

Kevin Frey, CEO van Right To Play: “We zijn zeer vereerd om Sadio Mané te mogen verwelkomen in ons Right To Play-team. Sadio is niet alleen een geweldige atleet, hij is ook een heel bijzonder mens die er alles aan doet om van de wereld een betere plek te maken voor kinderen. We kijken ernaar uit om samen met hem een generatie kinderen en jongeren te inspireren hun dromen te verwezenlijken en te werken aan een mooie toekomst voor zichzelf en hun gezinnen."

Indrukwekkende prestaties

Sadio Mané is een Senegalese profvoetballer die als vleugelaanvaller speelt voor Premier League Club Liverpool FC. Daarnaast is hij de aanvoerder van het Senegalese Nationale team. Zowel op als naast het veld zijn Mané’s prestaties indrukwekkend. Hij begon zijn carrière bij de Senegalese voetbalclub Generation Foot in hoofdstad Dakar. Zijn talent viel op, wat hem een contract bij het eerste elftal van de Franse club FC Metz opleverde. Na een moeizaam eerste jaar in Frankrijk, kwam Mané's talent pas echt uit de verf bij de Oostenrijkse club Red Bull Salzburg. In seizoen 2013/14 won hij zowel het Oostenrijks landskampioenschap als de nationale beker met Salzburg. 45 doelpunten in 2 jaar leverde hem uiteindelijke een transfer op naar Southampton. In 2016 tekende Mané een contract bij Liverpool FC en hielp hij de club naar twee UEFA Champions League finales met winst in 2019. In seizoen 2018/19 werd hij met 22 competitiedoelpunten gedeeld topscorer van de Premier League en won hij de Golden Boot. Datzelfde jaar werd hij uitgeroepen tot Afrikaanse voetballer van het jaar.

Steun voor velen

Buiten het veld staat Mané er om bekend dat hij met het geld wat hij verdiend graag wat terug doet voor de wereld. Hij is een enorme steun voor heel veel mensen in de gemeenschap waar hij vandaan komt: Casamance in Senegal. Hier groeide hij onder sobere omstandigheden op, in een gezin dat onderwijs hoog in het vaandel had staan. Het belang van “naar school gaan” is hem zijn hele leven bijgebleven. In de afgelopen jaren heeft hij diverse projecten gefinancierd waar toegang tot onderwijs voor kwetsbare kinderen centraal stond.

Kinderen inspireren in zichzelf te geloven

In zijn rol als Global Right To Play Ambassadeur zal Mané zich verder inzetten om kinderen betere kansen en toekomstperspectief te bieden via sport en onderwijs. Hij hoopt zo nog meer jongens en meisjes in Senegal en wereldwijd te inspireren om hun dromen te verwezenlijken en altijd in zichzelf te blijven geloven.

De timing van Mané’s ambassadeurschap is perfect, aangezien Right To Play zich aan het voorbereiden is op een lancering van programma's in Senegal waar spel en sport wordt ingezet om de positie van meisjes te versterken en aandacht te vragen voor hun rechten.


Foto credits: New Balance from Zak Agency