Help kinderen in Gaza. Doneer nu →

Allemaal winnaar bij The Ultimate Sports Quiz

The Ultimate Sports Quiz 2018

24 teams. 40 uitdagende vragen. 6 sporters als hulplijn. 3 winnaars. En 1 fantastische opbrengst. De vierde editie van The Ultimate Sports Quiz was een groot succes!

Uitdagende vragen

Wat is de geboorteplaats van Max Verstappen? Wie is de topscoorder allertijden van het Nederlands dames hockeyteam? Welk land won Olympisch goud bij de ijshockey finale van de mannen? Onder leiding van Viggo Waas en Tessa Veldhuis werden de teams uitgedaagd op de thema’s algemene kennis, sport in 2018, geschiedenis, Olympische Spelen 2018 en Culture Clash. De deelnemers konden, in ruil voor een donatie, een bekende sporter zoals Anouk Vetter en Maarten Tjallingii inschakelen om hen te helpen bij een quizronde. En... er was een joker om in te zetten!

Niet alleen de sportkennis en tactiek, ook de sportiviteit van de deelnemers stelden Tessa en Viggo op de proef. Want wie kan een rugbybal van papier zo dicht mogelijk bij Tessa op het podium gooien...

And the winner is…

Team The Originals wist de meeste vragen juist te beantwoorden. Daarmee hebben ze een Rugbyclinic van Tessa Veldhuis, ASICS Hooded Sweaters en tickets voor Amsterdam Sevens gewonnen. De tweede prijs, een VIP-arrangement bij de World Cup Schaatsen in Thialf aangeboden door House of Sports, ging naar team Appeltje Eitje. Team Jumbo won de derde prijs met Tickets All Stars de Musical, aangeboden door MORE Theaterpartners.

Spelen voor spelen

Deze avond ging natuurlijk niet alleen over sportkennis en sportiviteit. Het ging ook over kinderen wereldwijd voor wie spelen niet vanzelfsprekend is. Omdat ze in armoede leven. Omdat ze gevlucht zijn voor oorlog. Omdat ze moeten werken. Of omdat ze zo beschadigd zijn, dat ze niet meer weten hoe. Right To Play laat kinderen wereldwijd spelen. Want als je speelt ben je voor even buutvrij. Dankzij vanavond kunnen we meer dan 1500 kinderen laten spelen in onze programma’s. Fantastisch!

Dank je wel aan...

- alle teams die meededen vanavond!
- Viggo Waas en Tessa Veldhuis
- Onze main partners de Nationale Postcode Loterij, Ministerie van Buitenlandse Zaken en ASICS
- Het Westergasttheater
- AVEX en JUR Lights voor de techniek
- Lifeguard voor het nakijken en bijhouden van de scores
- NOS voor de archiefbeelden die we mochten gebruiken
- The Food Line Up voor het eten
- BloemBloem en Cichi voor de aankleding
- Wardtaal voor de vormgeving
- House of Sports, MORE Theaterpartners, Tessa Veldhuis en ASICS voor de prijzen
- Onze vrijwilligers!

Samen geven we de kracht van spelen door. Wereldwijd. Aan alle kinderen.