Save Her Seat zodat een meisje naar school kan

Wereldwijd gaan 129 miljoen meisjes niet naar school. Ze hebben te maken met uitdagingen als kinderarbeid, uithuwelijking, oorlog of natuurrampen. Heel veel meisjes willen een betere toekomst en doen hun best om die te claimen ondanks alle uitdagingen waar ze mee te maken hebben. Laten we die meisjes helpen. Te beginnen bij het reserveren van een stoel.

Right To Play werkt nauw samen met ouders om ervoor te zorgen dat meisjes terug naar school gaan. Daarnaast trainen we vrouwelijke leerkrachten, omdat zij een rolmodel zijn voor meisjes. Zij laten zien hoe ver je het kunt schoppen als je je diploma haalt. Met de inzet van onze spelend-leren methode motiveren we meisjes om te leren en op school te blijven tot ze zijn afgestudeerd. Want hierdoor verandert niet alleen haar leven, maar dit heeft ook een positief effect op haar familie en de omgeving waarin ze opgroeit.

Help je mee?

Voor 35 euro kun je een stoel reserveren zodat een meisje een jaar lang naar school kan gaan. En kan dromen van een kleurrijke toekomst.

Voor 1.750 euro reserveer je meteen 50 stoelen en kunnen maar liefst 50 meisjes een jaar lang naar school. Jij krijgt er dan ook nog eens een gele schoolstoel bij, gesigneerd door één van de bekende ambassadeurs en vrienden van Right To Play.

Meiden kunnen hun toekomst claimen

Onderwijs biedt meisjes de kans om zich te ontwikkelen tot sterke, jonge vrouwen die goed voor zichzelf en de mensen om hun heen kunnen zorgen. Ontdek hoe deze meiden dat hebben gedaan.

Delice.png

Na de wereldwijde lockdowns keerden veel meisjes niet terug naar school. Zo ook de 13-jarige Delice uit Rwanda. Fast forward 2022: zie Delice vol zelfvertrouwen haar eigen gedicht voorlezen dat is beloond met de eerste prijs in een schrijfwedstrijd.

Eloisa.png

Eloisa uit Mozambique straalt voor het schoolbord. Ze helpt haar klasgenootjes met het linken van een letter aan een huishoudelijk item. Eloisa is pas tien jaar, maar leidt nu al een speciaal leesclubje. Zo ondersteunt zij haar leeftijdsgenootjes.

Arfaana.png

Elk meisje heeft het recht om te studeren, vindt Arfaana uit Pakistan. We zijn toch niet minder dan de rest? Arfaana wil arts worden en studeert hard om haar droom te verwezenlijken. Ze moedigt ook haar zusjes aan om hetzelfde te gaan doen.