Protect. Educate. Empower. Deze drie woorden zijn de basis van alles wat onze teams doen in 15 landen over de hele wereld. Elk jaar helpen we miljoenen kinderen en jongeren hun school af te maken, uitbuiting te weerstaan, vooroordelen te overwinnen, ziekte te voorkomen en met trauma’s om te gaan.

We zetten de kracht van spelen in om kinderen en jongeren de essentiële vaardigheden aan te leren die ze nodig hebben om obstakels te overwinnen en kansen te pakken.

Ontmoet sterke meisjes en jongens die hun leeftijdsgenoten inspireren.

VAN DE GOUDMIJN NAAR HET KLASLOKAAL

Balla, 11 jaar, moest van school af en in plaats daarvan in een goudmijn gaan werken. Totdat een lokaal team van vrijwilligers, getraind en ondersteund door Right To Play, zich ging inzetten om kinderen uit de mijnen te halen en terug naar school te sturen. Balla was een van die meisjes die ze hielpen. Door onze spelend-leren methode kon Balla haar klasgenoten snel inhalen. Vandaag is Balla een van de besten van haar klas en droomt ze ervan om dokter te worden.

Balla- Protect Empower Educate- Web.jpg


ELOISA INSPIREERT HAAR LEEFTIJDSGENOOTJES

Door de sluiting van scholen in Mozambique als gevolg van de pandemie hadden Eloisa en miljoenen van haar leeftijdsgenoten plotseling geen toegang meer tot onderwijs. Maar Eloisa had geluk: ze kon haar leesvaardigheid verbeteren via leesclubs die werden aangeboden door Right To Play. De tienjarige vond het leren via liedjes en spelletjes zo leuk dat ze nu jeugdleider is in de leesclub van haar school. In haar lessen gebruikt ze de liedjes en spelletjes die ze in de club heeft geleerd om haar klasgenoten te inspireren om zelf ook plezier in leren te vinden.

Eloisa- Protect Educate Empower- Web


MET MUZIEK TRAUMA'S OVERKOMEN

Kinderen in Libanon gaan een onzekere toekomst tegemoet. Maar te midden van de chaos is er hoop voor de meest kwetsbare kinderen - waaronder veel vluchtelingen. Er is een veilige plek waar Ahmad, Raghad en hun leeftijdsgenoten eens per week samenkomen om over problemen te praten, steun krijgen van hun leeftijdsgenoten en hun gevoelens kunnen uiten door middel van muziek. Deze sessies, georganiseerd door Right To Play maar geleid door de kinderen zelf, geven hen zelfvertrouwen en herstellen de hoop.

Music for Social Change- Protect Educate Empower- Web.jpg