Help kinderen in Gaza. Doneer nu →

Right To Play Gala 2022: avond met gouden randje

sportquiz_roderick.jpg

Op 28 maart vond de vijfde editie van het Right To Play Gala plaats in de Kromhouthal in Amsterdam die voor één keer was omgebouwd tot een echte Playground. Het was een avond met een gouden randje. Samen met Olympisch kampioen Johann Olav Koss, diverse sporthelden, dweilorkest Kleintje Pils en beste zanger Diggy Dex hebben we gespeeld met maar één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor kinderen die opgroeien in uitdagende omstandigheden. En dat is gelukt!

Gala op sneakers

Het was natuurlijk wel de bedoeling om op de Right To Playground écht de kracht van spelen te ervaren. En dat ging niet zo makkelijk met hoge haken of glimmende puntschoenen aan. Dus kregen alle gasten mooie Onitsuka Tiger sneakers die partner ASICS speciaal voor deze gala-avond beschikbaar had gesteld. Wat zag dat er cool uit!

Van sterrenchef tot speelkwartier

Naast de playground serveerde sterrenchef Richard van Oostenbrugge een unieke food beleving, en zorgde Energy Up voor een speelkwartier waar de gelukshormonen van alle gasten werden geactiveerd. Met Olympische sporters aan tafel konden het geluk van de gasten sowieso niet op, want wanneer heb je nu de kans om samen met kunstschaatser Lindsey van Zundert, skeleton atleet Kimberley Bos of bokster Noucka Fontijn te spelen.

sportquiz_johann olav Koss.jpg
Gouden held Johann Olav Koss

Uiteindelijk speelden we met maar één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor kinderen die opgroeien in uitdagende omstandigheden. Niemand kon dat beter uitleggen dan Right To Play oprichter en Olympisch schaatskampioen Johan Olav Koss. Hij nam ons in vogelvlucht mee naar zijn gouden speelmoment op de Winterspelen in Lillehammer en zijn reis naar Eritrea vlak voor hij zijn drie gouden medailles won. Hij vertelde over de crisis op crisis die te veel kinderen op deze wereld doormaken. Van vluchten voor oorlog, tot uitbuiting en geweld. De zaal viel stil en zelfs onze geroutineerde hosts Toine van Peperstraten en Margriet de Schutter moesten even slikken.

Spelen is goud waard

De gedreven veilingmeester Jop Ubbens haalde voor het Right To Play gala speciaal zijn hamer tevoorschijn en veilde LIVE 10 prachtige items. Van zeilen op het "Right To Play jacht" in Oslo tot Back to basics met Special Forces en Olympiër Nouchka Fontijn en Expeditie Robinson winnaar Hugo Kennis. Jop wist ze als geen ander te veilen. Als afsluiter van de avond, nam het dweilorkest Kleintje Pils ons mee naar de Playground waar we de zon op dansten met Diggy Dex en band.

Het was een avond met een gouden randje. Met de opbrengst van 451.483 euro kunnen we 9030 kinderen spelend laten leren en ervoor zorgen dat ze weerbaar worden en fysiek en mentaal gezond blijven. Fantastisch, want hulp is hard nodig kwetsbare kinderen die de afgelopen jaren crisis op crisis meemaakten.

Samen geven we de kracht van spelen door. Aan alle kinderen. Wereldwijd