Sadio Mané vraagt aandacht voor meisjes in Senegal

Sadio Mane_Senegal_Jun-21_-174.jpg

Meisjes in Senegal hebben - net als heel veel andere meisjes in de wereld –toekomstplannen. Ze willen graag hun school afmaken, een carrière opbouwen en een gezin starten als de tijd daar rijp voor is. Maar voor veel Senegalese meisjes is de weg daarnaar toe niet eenvoudig of zelfs onmogelijk. De kans dat ze op jonge leeftijd uitgehuwelijkt worden of zwanger raken is heel erg groot. Topvoetballer en ambassadeur Sadio Mané wil hier iets aan doen. En hoe! Samen met Right To Play lanceert hij een programma waar sport en spel wordt ingezet om de positie van meisjes te versterken en aandacht te vragen voor hun rechten.

Met sport en spel meisjes sterker maken

Als er iemand is die weet hoe sport en spel je leven kan veranderen dan is dat wel de Senegalese topvoetballer Sadio Mané. De speler van Liverpool FC groeide op in Bambali, een klein dorpje in het zuidwesten van Senegal. Op de stoffige velden in zijn geboorteplaats begon Mané met voetballen en droomde hij van een voetbalcarrière. Hij groeide op onder sobere omstandigheden, in een gezin dat onderwijs hoog in het vaandel had staan. Het belang van “naar school gaan” is hem zijn hele leven bijgebleven. In de afgelopen jaren heeft hij diverse projecten gefinancierd waar toegang tot onderwijs voor kwetsbare kinderen centraal stond.

Kinderen inspireren in zichzelf te geloven

In zijn rol als Global Right To Play Ambassadeur zet Mané zich in om kinderen betere kansen en toekomstperspectief te bieden via sport en onderwijs. Hij hoopt zo nog meer jongens en met name meisjes in Senegal te inspireren om hun dromen te verwezenlijken en altijd in zichzelf te blijven geloven.

Right To Play Landendirecteur Michel Diatta in Senegal is blij met de inzet van Mané en de focus op gelijke rechten: Er zijn te veel meisjes in Senegal die simpelweg niet de kans krijgen om hun dromen te verwezenlijken alleen maar omdat ze meisjes zijn. Niemand wint bij deze ongelijke behandeling. Sterker nog, niet gebruik maken van het potentieel van deze meisjes is een verlies voor de hele samenleving. Met onze spelend-leren methode zetten we meisjes in hun kracht. Zodat ze leren opkomen voor hun rechten.

2021 Sadio Mane visit to Senegal.jpg
Nieuw programma in Senegal

Het kersverse programma van Right To Play in Senegal helpt meisjes om hun potentieel te ontdekken en te leren hoe ze die kunnen inzetten voor zichzelf en anderen. Met steun van onze lokale en internationale partners als de Liverpool Football Club Foundation en de Canadese overheid kunnen we 600 vrijwillige coaches trainen en 10.000 jongeren bereiken in de Sédhiou en Ziguinchor regio van Senegal.