Help kinderen in Gaza. Doneer nu →

Time To PLAY workshops

Ben jij partner van Right To Play, dan staat daar ook wat leuks tegenover. Zoals een workshop voor jouw medewerkers. Ontdek hieronder welke workshops we aanbieden.

PLAY works

Spelen draagt bij aan plezier en resultaat in je werk en daarbuiten. Dat ontdek je samen met bekende filosoof Lammert Kamphuis van de School of Life.

Tijdens de 3 uur durende workshop word je samen met 10 tot 25 anderen uitgedaagd na te denken over jezelf als spelend wezen. Hoe draagt spelen bij aan plezier en resultaat in je werk en daarbuiten? Spelenderwijs kom je tijdens de workshop tot nieuwe inzichten. Je loopt gegarandeerd naar buiten met concrete ideeën om spel te integreren in je alledaagse leven en kunt meteen de volgende dag aan de slag om je werk nog leuker te maken.

Jouw PLAY Works-leermeester is Lammert Kamphuis , filosoof en veelgevraagd spreker op congressen en festivalpodia. Lammert is verbonden aan The School of Life Amsterdam als Head of Faculty en onderzoekt hoe de filosofie ons verder helpt met alledaagse vraagstukken. In juni 2018 verscheen zijn boek Filosofie voor een weergaloos leven.

"Hoe anders dan 'op speelse wijze' bracht Lammert ons team de kracht van het spelen bij. Nog regelmatig halen wij de lessen aan die we tijdens de workshop geleerd hebben. Hij kreeg iedereen op een ongedwongen en sympathieke manier mee in een interactieve sessie waarbij we onszelf, elkaar en onze 'spelende zelf' op een nieuwe manier zijn gaan bekijken!" - Dorit Roest, TIM digital marketing agency

PLAY To Perform

Een workshop vol energie waarin je met spelen vaardigheden als focus, samenwerken en leiderschap aanscherpt. In samenwerking met trainingsbureau Lifeguard, marktleider vitaliteitsprogramma's.

Tijdens deze 2,5 uur durende PLAY To Perform-training ga je met 10 tot 25 personen aan de slag met de speelvormen van Right To Play. Je ervaart dat spel een belangrijk middel kan zijn om vaardigheden als focus, samenwerken en leiderschap aan te scherpen. Je leert hoe je spelen meer structureel kunt inzetten in je werk en leven. Spelen op kantoor als essentiële bouwsteen om effectief te blijven!

PLAY To Perform wordt verzorgd door Martin Pet, sportpsycholoog en triatleet, van Lifeguard. Het is zijn doel om teams en organisaties duurzaam te laten presteren. Als geen ander kent hij de verschillende vormen van energie (fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel) uit de praktijk. Martin creëert een setting waarbij er ruimte is om de barrières die gewenst gedrag in de weg staan te bespreken. Een energieke coach die zelf nog altijd graag wint.

“PLAY to Perform was een verrassende ervaring voor ons team. We wisten niet zo goed wat we moesten verwachten, maar voor je het wist was iedereen in beweging en straalde het plezier er vanaf. Een leerzame, leuke en inspirerende sessie!” -Jenneke van Veen, Practice Manager Loyens & Loeff

PLAY Break

Een fun break met inhoud. Ontdek de kracht van eenvoudige speelvormen.

Tijdens de 1 a 2 uur durende PLAY Break ga je samen met 10 tot 25 collega’s ‘even spelen’. Gewoon, op kantoor, of op een andere locatie. Je (her)ontdekt de kracht van eenvoudige maar doeltreffende speelvormen. Het is een ‘fun’ break met inhoud, waarbij je steeds achteraf bespreekt wat er gebeurt tijdens het spelen. Op die manier ontwikkel je interessante inzichten.

Jouw speelleider is een Right To Play trainer. Bijvoorbeeld Willem Vriend. Hij is werkzaam in landen waar Right To Play speelprogramma’s heeft, zoals Burundi en Oeganda. In Nederland is Willem actief voor kinderen in AZC’s. Met een opleiding als sportdocent krijgt hij groepen in beweging en zet hij spel en sport in als middel om ‘life skills’ te ontwikkelen. Willem is een autonoom denker en kan putten uit een rijke ervaring van speelvormen.

“Een sessie vol plezier, lol en gezelligheid, maar ook met ruimte voor een duidelijke boodschap: het nut van spelen. Een hele mooie manier om kennis te maken met het werk van Right To Play. Spelen en samenwerken als een team vormen hierin de basis. Ik kan iedereen aanraden het een keer te ervaren. De PLAY Break was een leuke en creatieve aanvulling op onze teamdag.” - Matthijs de Grood, Sales manager Lemontree ICT

PLAY Clinic

Geef de werkdag een boost met een bezoek van een bekende topsporter!

Tijdens de 3 uur durende PLAY Clinic speel je met 10 tot 25 collega’s onder leiding van een bekende topsporter. Een sprintje trekken met Anouk Vetter. 5 kilometer rennen met Gert Jan Liefers. Skeleton met Akwasi Frimpong. Geef je werkdag een boost van jewelste met dit energieke bezoekje onze bekende ambassadeurs. Zij delen hun ervaringen vanaf het sportveld en vanuit hun werk voor Right To Play.

Sport en spelen was mijn redmiddel toen ik opgroeide als vluchteling. Ik draag graag bij aan de missie van Right To Play om kinderen met de kracht van spelen belangrijke ‘life skills’ bij te brengen. Tijdens mijn clinic vertel ik over het veldbezoek aan mijn geboorteland Ghana, en mijn ervaringen als Olympische skeleton-atleet uit Afrika. Ik ga graag aan de slag met teams om ze in beweging te krijgen en wil mensen uitdagen om hun dromen na te jagen.” - Akwasi Frimpong, Olympisch skeleton-atleet

Over Time To PLAY

Right To Play werkt graag samen met organisaties om de kracht van spelen door te geven. Aan alle kinderen die we wekelijks bereiken via onze speelprogramma’s. Spelen draagt bij aan de gezonde ontwikkeling van kinderen. Voor medewerkers van jouw bedrijf is spelen de sleutel tot vitaliteit, inspiratie en verbinding. En het wapent tegen stress.

TIjd om te spelen. Het werkt!