Save Her Seat

Save her a Seat NLNO.png
11 miljoen lege stoelen op school

Laat dit cijfer goed op je inwerken....Wereldwijd dreigen 11 miljoen meisjes na de lockdowns niet meer terug te gaan naar school. Daarmee voegen ze zich bij de 132 miljoen meisjes die nu al niet naar school gaan. Niet naar school gaan betekent voor veel meisjes dat ze te maken krijgen met uithuwelijking, tienerzwangerschap en kinderarbeid. Hier moeten we iets aan doen. Help mee zoveel mogelijk stoelen te reserveren, zodat zoveel mogelijk meisjes weer naar school kunnen!

Right To Play overtuigt en werkt nauw samen met ouders om ervoor te zorgen dat meisjes terug naar school gaan. Daarnaast trainen we vrouwelijke leerkrachten, omdat zij een rolmodel zijn voor meisjes. Zij laten zien hoe ver je het kunt schoppen als je je diploma haalt. Met de inzet van onze spelend-leren methode motiveren we meisjes om te leren en op school te blijven tot ze zijn afgestudeerd. Want hierdoor verandert niet alleen haar leven, maar dit heeft ook een positief effect op haar familie en de omgeving waarin ze opgroeit.

it all starts with a seat.jpg

Ieder jaar helpt Right To Play bijna 1,15 miljoen meisjes. Een van die meisjes is Balla uit Mali. Toen zij acht jaar was, moest ze van school om in een goudmijn te werken. Het was heel zwaar en gevaarlijk werk. Gelukkig wist juf Serata, getraind door Right To Play, Balla uit de mijn te halen. En zij zette de spelend-leren methode in om de leerachterstand van Balla in te halen. Balla zegt nu vaak vol passie: “Meisjes die studeren kunnen alles worden”. Lees het verhaal van Balla

Balla - Mali - Image 3 - Web.jpg