Doe mee op 18 september

Op woensdag 18 september spelen kinderen in Nederland heel even niet. Want dan staan we met z'n allen Tien Tellen stil bij alle kinderen in de wereld voor wie spelen niet vanzelfsprekend is. Omdat ze in armoede leven. Omdat het onveilig is. Omdat ze moeten werken. Of omdat ze zo beschadigd zijn, dat ze niet meer weten hoe.

Songwriter en rapper Diggy Dex heeft speciaal voor Tien Tellen Speelstilte een nummer en videoclip gemaakt. Daarbij liet hij zich inspireren door het werk van Right To Play. De single 'Tien Seconden' gaat dan ook over de kracht van spelen. Leuk weetje: de beelden in de clip zijn van onze speelprogramma's in Ghana en Rwanda. Luister het nummer op Spotify

Tien Tellen Speelstilte

Door Tien Tellen stil te staan bij alle kinderen die niet kunnen spelen, maken we kinderen in ons land bewust van de situatie van kinderen in andere delen van de wereld. En naast dat we samen iets goeds doen, is het ook heel leuk om met jouw klas, club of vereniging mee te doen aan deze actie! Aanmelden kan nu

Win een verrassingsoptreden!

Als je jouw school of (sport)club aanmeldt voor Tien Tellen Speelstilte, ontvang je alle informatie over de actie inclusief posters, lesbrief en meer uitleg over hoe Tien Tellen stilstaan in zijn werk gaat. En maak je direct kans op een spectaculair live optreden van Diggy Dex. Want op 18 september geeft Diggy Dex een verrassingsoptreden op 3 locaties die meedoen aan de actie.

Zo sta je Tien Tellen stil

Hoe laat en wanneer staan we Tien Tellen stil? Op woensdag 18 september is het de bedoeling om zelf te bepalen wanneer en waar jullie 10 tellen stil gaan staan. Er is geen vast tijdstip of speciale plek aan verbonden. Omdat alleen stil staan op 18 september wat saai is en we spelen natuurlijk belangrijk vinden, hebben we het Tien Tellen Spel bedacht. Leuk om in de pauze te spelen, of kort voordat de voetbal - of muziekles begint. Diggy en kinderen die het spel al met hem gespeeld hebben leggen haarfijn uit hoe het werkt:

Delen op jouw social media

Wil je laten zien dat je meedoet op 18 september? Dat kan! Gebruik de mooie button 'Ik speel even niet' of 'Wij spelen even niet' om op social media te laten weten dat je ook stil staat voor kinderen voor wie spelen niet vanzelfsprekend is. Je vraagt daarmee aandacht voor het werk van Right To Play. Zeker als je ons tag en de hashtags #tientellen #speelstilte gebruikt. Dank je wel alvast!