Help kinderen in Gaza. Doneer nu →

Eerste online sportquiz groot succes

Online Sportquiz compilatie

898 online teams, 80 uitdagende vragen, 1 sportieve live gast, twee geweldige hosts en een mooie opbrengst voor Right To Play. De eerste online sportquiz van Upbeatles voor Right To Play was een succes!

Welke zwemmer staat ook wel bekend als de Baltimore Bullet? Tijdens welke Olympische Spelen mochten vrouwen voor het eerst meedoen? Onder leiding van de enige echte Upbeatles quizmasters Jochem en Pascal werden 898 online teams in 8 rondes uitgedaagd met vragen over diverse sportthema’s zoals Man vs. Woman en Olympische Spelen.

pascal jochem en jeroen
Vragen van ultieme sportexperts

Niemand minder dan Nederlandse (oud-)topsporters en sportexperts Anouk Vetter, Akwasi Frimpong, Arnold Vanderlyde, Bart Veldkamp, Eva de Goede, Fatima Moreira de Melo, Johann Olav Koss, Kyle Stolk, Maria Verschoor, Matthijs Buccli, Raemon Sluiter, Rivkah op het Veld, Sari van Veenendaal, Thijs Zonneveld en Toine van Peperstraten stelden uitdagende vragen. En live gast en ambassadeur Jeroen Stekelenburg – NOS-sportverslaggever en sportliefhebber in hart en nieren - zorgde in de 8e ronde voor een extra competitie-element door zijn ultieme sportvragen te delen. En dat allemaal voor Right To Play.

Fatima Sportquiz

Er ontstond overigens wat commotie bij de vraag van onze oprichter Johann Olav Koss. Was het nou Hamar of Lillehammer waar hij zijn gouden Olympische medailles won? Na een belletje met Johann werd er bepaald dat beide antwoorden goed waren! Bekijk de uitslag

Scoren met de FOOOTY bal

Niet alleen werd de sportkennis getest, ook vroeg Upbeatles om een vrijwillige bijdrage voor de sport- en speelprogramma’s van Right To Play. Want, juist nu het Corona-virus de wereld over gaat, wil Right To Play kinderen blijven helpen om mentaal en fysiek gezond te blijven. Deelnemers die een hoge bijdragen gaven, krijgen een zogenaamde FOOOTY – dé bal die in elke broekzak past – thuisgestuurd als dank, beschikbaar gesteld door onze partner FOOOTY. Zo kan iedereen na de quiz ook nog thuis doorspelen!

Jochem en Pascal gingen er vol voor en wisten de deelnemers te motiveren om te geven aan Right To Play. Geen sportquiz zonder doel. Aan het einde van de quiz stond de teller op meer dan 6000 euro, geweldig! Daarmee kunnen 1200 kinderen 5 weken mee doen aan onze sport- en speelprogramma’s in 15 landen in Afrika, Azië en het Midden-Oosten. En de teller loopt nog steeds: Ga naar de Geef pagina

Zonder deze kanjers geen online sportquiz. Dus heel veel dank aan:
  • de Upbeatles masters Jochem en Pascal
  • alle teams die meededen
  • FOX Sports, de NGF, KNWU, Joost Otterloo, Papendal en TIG Sports voor de archiefbeelden die we mochten gebruiken
  • Alle Nederlandse (oud-)topsporters en sportexperts voor hun videovragen
  • Jeroen Stekelenburg die een super live gast was
  • Diggy Dex voor zijn mooie nummer 10 seconden voor Right To Play die we in de tussenrondes konden draaien
  • Jordan van Geef.nl voor het ondersteunen van de actiepagina
  • Foooty voor het beschikbaar stellen van de Foooty’s

Samen geven we de kracht van spelen door. Aan alle kinderen. Wereldwijd.