Help kinderen in Gaza. Doneer nu →

Back to Basics workshop voor Bencis Capital Partners

Untitled design.jpg

Op donderdag 16 februari organiseerde Right to Play een Back to Basics workshop voor het team van Bencis Capital Partners. Right To Play ambassadeurs Nouchka Fontijn en Hugo Kennis namen de groep mee in een inspirerende en pittige teambuilding workshop waarin Special Forces en Expeditie Robinson samen kwamen. Uiteraard met sport en spel, net zoals in de programma's van Right To Play.

_RSP7248.jpg
Game on!

Rond het middaguur komt de groep aan op het landgoed van onze partner Energy Up, waar ze in de boshut worden ontvangen met een lekkere lunch. Na een korte inspiratiesessie van Nouchka en Hugo over hun eigen ervaringen bij de TV-programma's Special Forces en Expeditie Robinson, is het tijd om aan de slag te gaan. De groep wordt in tweeën gedeeld: team geel en team blauw gaan het tegen elkaar opnemen. Game on!

Team.PNG

De workshop bestaat uit verschillende elementen: fysieke en mentale kracht worden getest, behendigheid is nodig en teamwork staat overal centraal. Van boomhangen en push-ups tot een boksclinic van Olympiër Nouchka, een kubbcompetitie op het strand en eindigen met een nat pak in het water. Wát een prestatie van beide teams! Wij zijn trots.

boksclinic.PNG

En of dit nog niet genoeg is... Bij terugkomst bij de boshut staat de teams al de volgende uitdaging te wachten.: ze gaan vuur maken! Zonder gebruik van aanstekers of lucifers uiteraard. Hugo legt uit hoe de vuursteen bij Expeditie Robinson zijn meest kostbare bezit was, en laat zien hoe deze te gebruiken. De teams spannen zich in, doorstaan zelfs de regen, en zetten door totdat het vuur brandt! Tijd om uit te rusten, eten te koken en sterke verhalen te vertellen rondom het kampvuur.

vuur.PNG
640 kinderen een jaar lang naar school

Bencis Capital Partners bracht tijdens het Right To Play Gala in 2022 het winnende bod uit voor de Back to Basics workshop. Met hun donatie geeft team Bencis aan 640 kinderen in onze programma's de kans om een jaar lang naar school te gaan en spelend te leren. Fantastisch! Wij zijn blij met bedrijven zoals Bencis aan onze zijde. Samen zetten we spelen in om het leven van kinderen te verbeteren die opgroeien in de meest uitdagende omstandigheden. Want spelen is van levensbelang!

Doe mee

Ook zin in een uitdaging met jouw team of organisatie? Neem dan contact met ons op en ontdek meer over onze PLAY workshops en onze events.