Spelen is goud waard

spelen is goud waard Sari

Olympische Spelen of niet. Right To Play vindt spelen altijd goud waard! Dit jaar bestaan we 20 jaar. Onze oprichter, Olympisch schaatskampioen Johan Olav Koss zag destijds in het door honger en burgeroorlog geteisterde Eritrea hoe spelen de kracht in kinderen naar boven haalt. Met ons 20-jarig bestaan willen we die kracht vieren en delen we de verhalen van kinderen, ouders en onze coaches met wie we in de afgelopen jaren hebben samen gewerkt.

Bekende spelers

Vanaf 24 juli – de dag dat de Olympische Zomerspelen van start zouden gaan - laten vijf bekende Nederlandse sporters en artiesten iedere maand zien dat spelen goud waard is. Zij vertellen in een krachtige video wat spelen voor hen persoonlijk betekent en welke impact Right To Play de afgelopen 20 jaar heeft gecreëerd in het leven van kwetsbare kinderen door spelen in te zetten. Dat doen ze door te reageren op verhalen van oud-deelnemers.

Sari van Veenendaal

De campagne start met het verhaal van de beste keepster van de wereld Sari van Veenendaal. Zij zou deze zomer schitteren in Tokyo. Zij vertelt hoe “spelen” haar leven heeft vorm gegeven en reageert ook op het verhaal van Aissa. Aissa deed 12 jaar geleden mee aan de Right To Play programma’s in Mali waar ze leerde voor zichzelf en andere meisjes in haar gemeenschap op te komen. En nu doet ze dat nog steeds. Via haar eigen organisatie en als medewerker van UNHCR. Sari en Aissa zijn twee powervrouwen die de wereld laten zien dat spelen goud waard is! Voor alle meisjes en vrouwen. Overal ter wereld.

Deze productie in 100% gesponsord tot stand gekomen in samenwerking met de Contenders.