Tijdens een crisissituatie worden wereldwijd meisjes en vrouwen altijd hard geraakt. Zo ook tijdens deze Corona pandemie. Er is een toename van maar liefst 20 tot 45% van meldingen gelinkt aan geweld tegen en uitbuiting van meisjes en vrouwen. Zoals uithuwelijking, verkrachting, tienerzwangerschappen en mensenhandel. Ook is er 50% kans dat meisjes tijdens een crisis niet naar de middelbare school gaan.


Op 4 juni om 16.00 uur is er wederom een unieke kans om tijdens een Global Webinar met Right To Play experts in gesprek te gaan. Met gespreksleider Sven Schroeder, directeur van Right To Play Duitsland, en twee bijzondere gasten:


Rebecca Winthrop
Rebecca is bestuurslid van Right To Play International en Co-director & Senior Fellow bij het befaamde Brookings Institute, Center for Universal Education. Zij zal ons uitleggen wat wereldwijd de impact van de Corona-crisis is op het onderwijs en hoe hier mee wordt omgegaan.


Aissa Traore

Aissa deed 12 jaar geleden als jong meisje mee aan onze speelprogramma’s in Mali. Lees hier haar bijzondere verhaal. Ze werkt nu als Assistant Coordinator bij UNHCR, de vluchtelingentak van de Verenigde Naties. Zij vertelt welke impact Right To Play op haar leven heeft gehad en hoe diverse gemeenschappen in Mali omgaan met de Corona-crisis en wat de impact op meisjes en vrouwen is. Lees haar verhaal


Een unieke kans om meer te leren over ons werk en hoe we spelen inzetten in deze uitdagende tijd. Meld je nu aan door te mailen naar Luc Treebusch

Voertaal is Engels.