Al 6 jaar organiseert Right To Play de Ultimate Sportquiz waar we de sportkennis van honderden deelnemers testen. Elke editie is het een feestje om op zo’n avond samen te spelen voor Right To Play. Helaas loopt het vanwege de Corona-crisis dit jaar anders. Maar als je speelt, leer je creatief te denken. Met trots presenteren we daarom de allereerste online sportquiz, georganiseerd door de ultieme quizmasters Upbeatles, voor Right To Play.


Test je sportkennis met verschillende thema’s per ronde - zoals sportgeschiedenis en Olympische Spelen – en met vragen van bekende sporthelden van vroeger en nu. Kortom, de quiz voor elke sportfanaat!


Wat was het een fantastische eerste editie! Bekijk het verslag En als je mee hebt gedaan, bekijk de uitslag. Aan Upbeatles en alle deelnemers. Bedankt!!!


Zo werkt het

  • De quiz start om 20 uur via een livestream op YouTube. Ga naar de livestream
  • In principe vuurt Upbeatles een halfuurtje later de eerste vraag op jullie af.
  • Antwoorden geef je via Google Forms. De antwoordformulieren kun je vanaf 20 uur openen door middel van de links op http://www.upbeatles.nl/livequiz. Lees deze informatie goed door voor de quiz begint, hierin wordt alles helder uitgelegd.

    Ook handig: meld je aan via het Facebook event. Dan krijg je vlak voor de quiz begint vanzelf nog een reminder! Je vindt hier vlak van tevoren nogmaals alle belangrijke linkjes.

Doe mee als team

Het is superleuk om als team meedoen. Er zijn diverse apps beschikbaar om een videoconferentie op te tuigen, zodat jullie als team vanuit ieders eigen woonkamer kunnen discussiëren over de in te vullen antwoorden.


In actie voor Right To Play

Deelname aan de quiz is helemaal gratis en je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Uiteraard moedigt Upbeatles iedereen wel aan om een donatie te doen aan Right To Play. Al 20 jaar zetten we 20 jaar sport- en speelprogramma’s in voor kinderen die opgroeien in armoede of gevlucht zijn. Spelenderwijs leren we kinderen om mentaal en fysiek gezond te blijven, wat zeker nu het Corona-virus de wereld over gaat hard nodig is. Je kunt je gift achterlaten op geef.nl.


Samen geven we de kracht van spelen door aan alle kinderen wereldwijd voor wie dat juist nu nog harder nodig is. Dus speel mee!