Op 16 januari 2024 speelt Harmonie St Cecilia een bijzonder nieuwjaarsconcert ‘Planet Earth’ in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Alle baten van het concert worden gedoneerd aan Right To Play.

Harmonie St Cecilia schrijft daarover zelf:
"Het komt niet vaak voor dat een amateurorkest de mogelijkheid krijgt om plaats te nemen op het imposante podium in hartje Amsterdam.

Amateurorkesten vormen echter de basis voor de ontwikkeling van nieuw, jong talent. Talent dat bij de lokale muziekverenigingen haar eerste stappen zet, doorstroomt naar een hogere muzikale opleiding, en uiteindelijk plaatsneemt in de grote professionele orkesten. Denk aan Het Concertgebouworkest. Muziek bevordert ook spelenderwijs de cognitieve en sociale ontwikkeling van kinderen: het creëert ruimte voor kinderen en jongeren om zichzelf te uiten.

Mooi, toch? Dat vindt het harmonieorkest van St. Cecilia ook! Het orkest zal daarom alle baten van het concert doneren aan stichting Right to Play. Via de muzikale programma’s van Right to Play leren kinderen hoe ze changemakers kunnen zijn in hun gemeenschap, o.a. op het gebied van armoede, gezondheid, duurzaamheid en het behoud van onze mooie planeet."

Laat je vervoeren door de prachtige muziek van het harmonieorkest en en laat tegelijkertijd kinderen wereldwijd spelend leren zodat zij de changemakers kunnen zijn in hun gemeenschap, oa op het gebied van armoede, gezondheid en het behoud van onze mooie planeet.Planet Earth - Screen visual.png

Symphony No. 3: Planet Earth

Het concert met de titel “Planet Earth” brengt een lofzang aan de indrukwekkende schoonheid van de aarde. Het muzikale programma is opgebouwd rondom het derde deel van de symfonie Planet Earth van de Nederlandse componist Johan de Meij: “Mother Earth”.

De Meij, ook wel de “Beethoven van de blaasmuziek” genoemd, integreert in zijn derde symfonie verrassende sample geluiden, schitterende melodieën, heftige intermezzi en een grootse finale waarin alle registers worden opgetrokken. De première kreeg in 2006 lovende kritieken. De Meij woont al jaren niet meer in Nederland, maar voor de uitvoering van “Mother Earth” in Het Concertgebouw reist hij graag naar Amsterdam.

Het programma wordt aangevuld met werken als “The Frozen Cathedral” van de Amerikaanse componist John Mackey (een ode aan de ongerepte wildernis van Alaska) en “Hymn to the Sun” van de Japanner Satoshi Yagisawa.

Groot vocaal ensemble F:e-m@il neemt onder leiding van Nadia Loenders de koorpartijen voor haar rekening.


Solisten Channa Malkin, Arno Piters en Koen Cuijpers

Channa Malkin, één van de bekendste operazangeressen in Nederland, soleert bovendien in aria’s uit o.a. Strauss’ Die Fledermaus en Rossini’s Il Barbiere di Siviglia. Topmusicus Arno Piters (klarinettist bij het Concertgebouworkest) speelt samen met klarinetvirtuoos en concertmeester Koen Cuijpers het adembenemende duo concert van Mendelssohn.