• Nieuws​ - 14 november 2017

  Ontmoet onze nieuwe ambassadeur Akwasi Frimpong!

  awkasi_frimpong_header_nieuws.png

  Met trots stelt Right To Play haar allernieuwste ambassadeur voor: Akwasi Frimpong! Akwasi is een Nederlands-Ghanese sprinter, bobsleeër en skeleton atleet en komt in 2018 uit voor Ghana op de Olympische Winterspelen. Akwasi heeft zelf de kracht van spelen ervaren en wil als Right To Play ambassadeur andere kinderen hiermee kennis laten maken.

   

  Over Akwasi

  Akwasi werd in 1986 geboren in Ghana. Wanneer hij acht jaar oud is komt hij naar Nederland als vluchteling. Het is geen makkelijke tijd voor Akwasi, omdat hij als illegale migrant in Nederland verblijft. In Nederland maakte hij kennis met de kracht van sport en spel. Het Johan Cruyff Instituut neemt hem aan als student en in 2007 wint hij de titel 'Internationaal Student Atleet van 2007'. 


   


  Gedreven sporter

  Op zijn 15e richt Akwasi zich volledig op sporten. Hij wordt Nationaal Junior Kampioen op de 200 meter sprint en krijgt de bijnaam 'GoldenSprint' vanwege zijn atletische capaciteiten. In 2013 wordt Akwasi geselecteerd voor het Nederlandse Bobslee team waarvoor hij zijn bijzondere snelheid en kracht inzet. ​


  Olympische droom

  Op dit moment is Akwasi hard aan het trainen voor de Olympische Winterspelen in Pyeongchang, Zuid-Korea waar hij zal meedoen aan het onderdeel skeleton. Zijn doel? Als eerste Ghanees een gouden Olympische medaille winnen. Zet hem op, Akwasi! Wij zijn nu al harstikke trots op je.

  Meer informatie over Akwasi vind je op zijn website​.

    
Act