• Nieuws​ - 3 juli 2017

  ASICS speelt samen met Right To Play

  ​​​IMG_8218-(2).png

  Er klinkt hard gejuich als er een doelpunt valt. Harder dan normaal. Afgelopen week organiseerde Right To Play o.a. het voetbaltoernooi op de jaarlijkse ASICS Sportdag. Bij dit onderdeel mochten alleen de vrouwen scoren, en dat was voor sommige mannen toch even wennen. De pret werd er niet minder op, want het zorgde voor een spannende spelvorm met veel lachende gezichten. En het belangrijkste iedereen deed fanatiek mee en dat was langs de lijn goed te horen.

  Ruim 200 werknemers van ASICS Europe BV kwamen afgelopen week in aanraking met Right To Play. De werknemers speelden verschillende Right To Play spelletjes en leerden hoe wij sport en spel in het veld gebruiken om bij te dragen aan de ontwikkeling van kinderen. ASICS gelooft net als Right To Play in de kracht van spelen, om het leven van kinderen fundamenteel te verbeteren. Hierom overhandigde ASICS na het laatste fluitsignaal een cheque ter waarde van € 100.000,- aan Right To Play ambassadeur Jeroen Straathof. Geweldig!

  Right To Play ambassadeur Jeroen Straathof nam de cheque ter waarde van € 100.000,- in ontvangst!

  ASICS Europe BV werkt al lange tijd samen met Right To Play. Afgelopen jaren heeft ASICS ons gesteund met donaties, in-kind sponsoring en fondsenwervende activiteiten van medewerkers. Maar dit jaar deed ASICS nog meer, ze riep haar klanten op om te doneren. Klanten konden een kleine donatie doen aan Right To Play bij een aankoop in een ASICS-winkel. Gedurende deze periode werden er 24.379 donaties gedaan in 85 ASICS retail winkels en via de Europese webwinkel.

  RTP-Johann-Koss-Tanzania-July-2013Sala-.png  

  ASICS voelt een binding met het werk van Right To Play. Scott Wakefield van ASICS zei hier het volgende over. "Onze oprichter geloofde dat sport niet alleen bijdraagt aan de gezondheid van lichaam en geest. Sport heeft de transformerende kracht om levens te veranderen en een betere toekomst en samenlevingen te bouwen. Dit geloof staat vandaag de dag nog altijd centraal voor ons en hierom voelen we een sterke band met het werk van Right To Play. De komende tijd zullen we onze klanten en medewerkers betrekken bij het werk van Right To Play".

  "We kijken ernaar uit om deze samenwerking een mooi vervolg te geven en samen met ASICS het belang van sporten en spelen aan te kaarten".

  Marije Dippel, directeur van Right To Play Nederland was zeer dankbaar. "Deze bijdragen geeft ons de kans om meer kinderen te laten sporten en spelen, kinderen voor wie sporten en spelen niet vanzelfsprekend is". Daarnaast was ze blij dat er op de sportdag veel gespeeld werd. Ze citeerde Plato. "Plato zei dat je in één uur spelen meer leert over een persoon dan in één jaar vol conversaties. We kijken ernaar uit om deze samenwerking een mooi vervolg te geven en samen met ASICS het belang van sporten en spelen aan te kaarten".​​

    
Act