Wat  


Wat doet Right To Play? 

WhatWeDo1_540.jpg​Right To Play is een internationale ontwikkelingshulporganisatie die sport en spel inzet om kinderen in ontwikkelingslanden en conflictgebieden belangrijke vaardigheden en kennis bij te brengen. Met 16.500 lokale coaches in meer dan 20 landen wereldwijd, bieden we op dit moment ruim 1 miljoen kinderen een kans op een betere toekomst. Wij vinden dat alle kinderen het recht hebben op een toekomst met mogelijkheden.


De kracht van sport
Miljoenen kinderen ter wereld hebben te maken met geweld, ziektes en armoede en groeien op in een samenleving zonder structuur en veiligheid. Het onderwijs en de gezondheidszorg zijn vaak slecht of niet toegankelijk. Hierdoor zijn deze kinderen kwetsbaar en krijgen ze geen kans zich te ontwikkelen. Right To Play zet sport en spel in om deze kinderen weerbaar te maken, te bouwen aan het zelfvertrouwen en ze spelenderwijs te leren over samenwerken en verantwoordelijkheid. Onze sport- en spelprogramma's dragen bij aan de ontwikkeling van het kind én aan een gezonde en veilige samenleving. We bieden een ontsnapping aan de dagelijkse uidagingen, zorgen voor structuur en brengen plezier. Onze sport- en spelprogramma's laten kinderen weer kind zijn. Dat is de kracht van sport.

Hoe belangrijk is sporten voor jou?
Denk eens aan wat sport & spel voor jou en je omgeving betekenen. Zo werkt het ook in landen waar Right To Play werkzaam is, maar dan met meer impact. Steun ons werk. Al voor een klein bedrag kan een kind een jaar lang meedoen aan de sport- en spelprogramma's van Right To Play. Help mee een kind te laten leren door te spelen.​

  ​​​​

Kids in class

We trainen lokale leraren en leiders van de gemeenschap om onderwijs leuk te maken. Op die manier zijn kinderen enthousiast en betrokken bij hun leerproces.  

 

Little girl peace sign

De vreugde van het spel overstijgt etnische, culturele en historische verschillen. Wanneer kinderen samen spelen, leren ze vaardigheden om vreedzaam samen te leven.

 Gezondheid
Washing hands

Onze spelletjes en activiteiten leren kinderen belangrijke levensreddende aspecten zoals het wassen van hun handen en het gebruiken van een klamboe. Zo proberen we ziektes tegen te gaan.

Act