Right To Play geeft de kracht van spelen door. Aan alle kinderen, wereldwijd. 


Right To Play is een internationale ontwikkelingsorganisatie die in 2000 is opgericht door Olympisch schaatser Johann Olav Koss. Right To Play gelooft dat spelen cruciaal is voor de ontwikkeling van kinderen wereldwijd.

Want als je speelt is alles mogelijk. Voor heel even ben je de beste voetballer ter wereld, een dappere koning, of een stoere danseres. Als je speelt ontdek je nieuwe werelden. Je leert jezelf kennen Je leert omgaan met elkaar. En omgaan met emoties. Als je speelt kun je samen lachen en vergeet je even al je zorgen. 

Toch is het voor veel kinderen onmogelijk om te spelen. Omdat ze in armoede leven. Of in oorlog. Omdat het onveilig is. Omdat ze moeten werken. Of omdat ze zo beschadigd zijn, dat ze niet meer weten hoe. ​


Wij helpen 1 miljoen kinderen

Door de kracht van spelen door te geven helpen we een miljoen kinderen om hun potentieel te herkennen en hun dromen te realiseren. Onze programma's hebben meetbare impact op de drie meest essentiële gebieden van de ontwikkeling van het kind: de kwaliteit van het onderwijs, het vermogen om gezond te blijven en hun potentieel om aan vreedzame gemeenschappen te kunnen bouwen.


Veilige plek om te spelen

De basis voor onze aanpak is eenvoudig: we creëren een veilige omgeving voor kinderen waarin ze zich kunnen richten op hun sociale, emotionele en fysieke groei. Wij geloven sterk in integratie, bescherming van kinderen en gelijkwaardigheid. Met deze principes leren we kinderen en hun gemeenschappen de kennis en vaardigheden die ze nodig hebben om een duurzame positieve verandering te creëren. Blijf lezen en wij laten je zien hoe ...

 
  
 
Children from Thailand jumping
Kids in class

We trainen lokale leraren en leiders van de gemeenschap om onderwijs leuk te maken. Op die manier zijn kinderen enthousiast en betrokken bij hun leerproces.  

 

Little girl peace sign

De vreugde van spelen overstijgt etnische, culturele en historische verschillen. Wanneer kinderen samen spelen, leren ze vaardigheden om vreedzaam te leven.

Washing hands

Onze spelletjes en activiteiten leren kinderen belangrijke levensreddende aspecten zoals het wassen van hun handen en het gebruiken van een klamboe.

Act