Gezondheid

Right To Play verbetert de​ gezondheid van kinderen door te spelen.

Overdraagbare ziektes, zoals malaria, hiv en aids eisen jaarlijks veel slachtoffers. De speelprogramma's van Right To Play leren kinderen en jongeren daarom over gezondheid en hoe je dit soort ziektes kunt voorkomen. 

 Right To Play coaches organiseren daarnaast speelactiviteiten in de lokale gemeenschap, waar alle deelnemers en belangstellenden ook geïnformeerd worden over gezondheidszaken en preventie.

Hygiëne en sanitaire voorzieningen: Meer dan twee miljoen kinderen sterven elk jaar aan vermijdbare hygiëne en sanitair-gerelateerde oorzaken. We leren kinderen het belang van het goed wassen van je handen door het spelen van een estafette spelletje. Dit is niet alleen leuk, maar kan in de toekomst ook hun leven redden!

Malaria: In een ander spel moeten de kinderen, als ze achterna gezeten worden door muggen, stilstaan op 1 plaats en de symptomen van malaria uitten. Ze moeten op die plek blijven staat totdat een ''arts'' hen kan helpen. Zo leren kinderen spelenderwijs hoe te reageren op de symptomen van een ziekte die elke minuut een kind in Afrika doodt. 

Hiv en aids: Voor minder gemakkelijk bespreekbare onderwerpen zoals hoe hiv wordt verspreid en hoe belangrijk het is om een condoom te gebruiken, zorgen onze coaches voor een veilige spelomgeving. De coach breekt het ijs waardoor levensreddende gesprekken over seksuele gezondheid het gevolg zijn.

De gezondheidsgewoonten van Aline veranderden haar vader voorgoed…

  ​​​​​​​​
 
Aline helpt haar vader 
Lees meer
Kids in class

We trainen lokale leraren en leiders van de gemeenschap om onderwijs leuk te maken. Op die manier zijn kinderen enthousiast en betrokken bij hun leerproces.  

 

Little girl peace sign

De vreugde van spelen overstijgt etnische, culturele en historische verschillen. Wanneer kinderen samen spelen, leren ze vaardigheden om vreedzaam te leven.

Act