Right To Play & NOC*NSF

​​​Afbeelding-pagina-NOCNSF.png

​​​​​Fundamental Principle 4, Olympic Charter, Lausanne 2015

Right To Play is maatschappelijk partner van NOC*NSF. Al voor de oprichting van Right To Play in Nederland was er samenwerking tussen NOC*NSF en Right To Play. NOC*NSF en Right To Play delen het geloof in de kracht en maatschappelijke betekenis van sport. ​

Olympisch Gala

In de afgelopen Olympische Jaren 2012, 2014 en 2016 hebben Right To Play en NOC*NSF vlak na de Spelen samen het Olympisch Gala georganiseerd. Tijdens dit unieke event vieren we samen met sporters van Team NL de prachtige sportprestaties die geleverd zijn tijdens de Spelen, maar richten we ons ook op het belang van sport en spelen voor iedereen. Sport en spelen is een recht. Dat stellen zowel het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties als het Olympische Handvest. Een recht dat geldt voor alle kinderen, een recht dat geldt voor ieder mens.

De opbrengst van het Olympisch Gala komt ten goede aan de sport- en spelprogramma's van Right To Play in Afrika, Azië en het Midden Oosten.


The Ultimate Sports Quiz

In 2015 en 2016 heeft Right To Play in samenwerking met NOC*NSF The Ultimate Sports Quiz georganiseerd. Tijdens deze Quiz, waar je gewoon bij moet zijn, wordt de sportkennis van de deelnemende teams getest, o.a. met prachtige beeld- en geluidsfragmenten en memorabilia uit het Olympisch archief, sommige van heel lang geleden. Naast eeuwige roem is er voor de winnaar van de Sports quiz een mooie Olympische prijs.

De opbrengst van de Sports Quiz komt ook ten goede aan de sport- en spelprogramma's van Right To Play.


Het Olympisch lespakket

Via het Olympisch lespakket stimuleert NOC*NSF sport en spelen op scholen en kennis van de Olympische Spelen en ook waarom sport zo belangrijk is. Want sport en spelen is niet alleen leuk. Bij sport en spelen doen kinderen ook belangrijke vaardigheden en kennis op. Deze insteek sluit naadloos aan bij de visie van Right To Play. Right To Play laat kinderen leren door te spelen. ​

Scholen die in 2016 via het Olympisch lespakket in actie kwamen voor Right To Play konden een volleybal clinic winnen van Right To Play ambassadeur en Olympiër Ron Zwerver.

 

Sporters

Right To Play en NOC*NSF betrekken allebei (voormalig) topsporters om het belang van sport uit te dragen. Sport heeft deze sporters zoveel gegevens, daarvoor willen ze graag wat terug doen. En dat wordt zeer gewaardeerd. Topsporter inspireren en verbinden en zijn geweldige rolmodellen voor de jeugd die erg gehecht geraakt zijn aan hun telefoon of tablet, waardoor ze minder sporten en spelen. Het belang van (voormalig) topsporters als ambassadeurs voor sport en spelen is daarmee alleen maar toegenomen. 

   ​​​
Act