​​​
Schenken met belastingvoordeel
 

Right To Play is een ABNBI organisatie en daarom is uw schenking fiscaal aftrekbaar. Bij een periodieke schenking betaalt de fiscus tot 52% van uw schenking mee. Op deze manier kunt u meer aan Right To Play schenken, zonder dat het u meer kost. U kunt er ook voor kiezen om zelf van het voordeel te profiteren.


Hoe kunt u periodiek schenken?

  • U schenkt een jaarlijks bedrag aan Right To Play, voor een periode van minimaal vijf jaar. Dit wordt vastgelegd in een overeenkomst periodieke schenking.
  • U vult de overeenkomst in tweevoud in en stuurt het op met een kopie van uw geldig legitimatiebewijs. Right To Play verzorgt de rest. Formulier Periodieke Schenking januari 2016.docx
  • De hoogte van uw gift bepaalt u zelf. Er is geen minimum donatiebedrag en daarom is deze manier van schenken ook interessant geworden voor kleinere bedragen.
  • Het bedrag van de schenking is ieder jaar aftrekbaar van uw verzamelinkomen. Zo betaalt de fiscus tot 52% van uw schenking mee.
  • Wilt u uw periodieke schenking toch laten vastleggen door een notaris? Neemt u dan contact op met Right To Play, via onderstaand emailadres of telefoonnummer.

Voor meer informatie over periodiek schenken kunt u contact opnemen met Right To Play via info@righttoplay.nl of via 020-2252731​.


Hoe pakt uw schenking voor u uit?

U schenkt hetzelfde bedrag en betaalt minder.
U wilt €120 schenken voor een periode van 5 jaar. De belastingdienst beloont dit met een voordeel van €62 per jaar. U betaalt voortaan €58 per jaar.

U schenkt een hoger bedrag en betaalt hetzelfde.
U verhoogt uw jaarlijkse schenking naar €250 voor een periode van 5 jaar. De belastingdienst beloont dit met een voordeel van €130 per jaar. U betaalt nog steeds €120 per jaar.

(uitgangspunt in de voorbeelden hierboven is een 52% belastingschaal)

Met behulp van de schenkingscalculator kunt u eenvoudig uitrekenen hoe een schenking voor u persoonlijk uitpakt. Ga hiervoor naar https://www.schenkservice.nl/bereken-uw-voordeel.


Act